Meg büntethet a rendőr?
Nagyon hagosan szólt a zene nálam.Ki hívták a rendőröket,illetve az egyik szomszédom, aki fogta és kikapcsolta a villanyomat,mert a villanyóra a lépcsőházba van. Szándékosan szólt így a zene,mert már hetek óta bontanak beton falat a szomszédba és senki nem szól.
Na én rám meg rendőrt hívtak,,persze az,hogy ők meg bontják a vasbeton falat senkit nem érdekel,hogy esetleg a ház szerkezetébe is kárt tehetnek a folyamatos rezonanciával.
Kérdésem a következő! Meg-e büntethet a rendőr akár 30 000Ft-tól 50 000 Ft-ig?
Kicsit vitába szálltam a rendőrrel,mert azzal érvelt,hogy akár meg is büntethetne.Én azt mondtam neki,hogy max. csak figyelmeztethet,hogy halkítsam le a hangod zenét és ha nem teszem meg akkor igen,de csak akkor büntethet meg illetve
bírságolhat meg. Egyébként 20 óra 15 perc volt az idő.
Ja ami még fontos 2x is lekapcsolta a villanyom a szomszéd. Ezt szabad? Ezért nem jár bünti? Még a villanyosok sem tehetik meg előzetes többszöri felszólítás nélkül,hogy lekapcsolják az áramot.
Am becsületesen fizetek.
1. A rendör megbüntethet, ha túl hangos voltál.
2. Ha NAGYON hangos volt a zene, akkor egész nap büntethetö.
3. Az épitkezési zaj NEM lárma, kivéve ha este 8 és reggel 6 között illetve hétvégen van.
Megbüntethet, de első felszólításra még nem fog ha viselkedtél.
A szomszéd ok nélkül nem nyomhatja le a villanyórádat mert ha elszáll miatta valami fel is jelenthetnéd te, a villanyosok is ezért szólnak mielőtt lekapcsolnád. Az építkezési zaj az valóban nem lárma, ez ezzel jár, ahogyan az előttem szóló is írta. Én úgy tudom hogy reggel 7 és este 8 között lehet így zajongani utána már nem. Másrészt hétvégén pedig reggel 8 tól este 8 ig zajonghat így építkezés miatt amennyire tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!