A rendőr büntethet ha szemüveg nélkül vezetek, pedig korlátozás van a jogosítványomban?
Csak szemüveggel vezethetek az alkalmassági vizsgálat szerint és az igazolványképemen is szemüvegben vagyok. Ez eddig így is történt de lehet hogy pár héten belül kontaktlencsém lesz.
Újíthatom a jogsit a lejárat előtt? Ha igen akkor ez mennyibe kerül?
én is így vezettem 6 évig, az oktatóm mondta is hogy legyen a kocsiban akár egy dioptria nélküli szemüveg, ha fel is vetetik velem, a lencsével úgy is látok
am most már műtve van, de nem cseréltettem le a jogsit, nem érdekel :D
Nekem is úgy állították ki a jogsit, hogy csak szemüveggel vezethetek, és 3 év után áttértem a kontaktlencsére.
7 év alatt sokszor igazoltattak, de egyszer sem kérdezték meg, hogy hol a szemüvege (én is szemüvegben voltam lefényképezve a jogsi képen). Viszont mindig nálam volt egy pótszemüveg, biztos ami biztos alapon, de nem kellett használnom egyszer sem.
Idén újíttattam meg, azon már szerepel a kontaktlencse is. Az orvosi vizsgálat 9 ezerbe került, a jogsi újíttatására pedig egy 4 ezer forintos illetékbélyeg kellett ha jól emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!