Könyvgyűjtők! Ti hogyan találtok meg egy adott könyvet több száz vagy akár csak több tíz könyv között?
Egy ismerősömnek van egy gyönyörű füzete. Ő megszámozta a polcokat és a füzetbe leírta, hogy melyik polcon milyen könyvek vannak. (szerző, cím)
Havonta 1x portalanít, és átnézi, hogy minden könyv a jó polcon van e.
Ha kell neki egy könyv, csak előkapja a füzetet és tudja, hogy hol keresse. Az ő háza olyan mint egy könyvtár.
A másik ismerősöm pedig tematikusan rendezi őket
Romantikus, krimi, szépirodalom
Szerzők vezetéknevei. Nem összevissza.
Nekem csak egy polcnyi könyvem van, én szerzők szerint rendezem.
Én nem vagyok gyűjtő, csak van vagy 500 könyvem, főleg a régi időkből, mikor még olcsók voltak. Sorozatok vannak együtt, minden más össze-vissza, ahová sikerült berakni.
A legtöbbnek van gerince, aminek nincs, arra a néhányra pedig emlékszem, hogy hogy nézett ki, meg hogy kb. hol kell keresni. Ez az 500+ nem sok könyv, fejben lehet tartani. Nyilván nem a pontos adatokat (nagyon rossz a memóriám), csak hogy mi kb. hol lehet, meg kb. hogy néz ki. Úgy fél-egy évente keresek valami olvasnivalót a régiek közül, olyankor átnézem, és felfrissülnek az emlékek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!