Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kinek mi a tapasztalata...

Kinek mi a tapasztalata könyvvásársál terén?

Figyelt kérdés

Már gyerekként és tiniként szerettem olvasni, akkor mindig a szüleim vették nekem a könyveket. Igazából nem olvastam túl sokat, kb 100-150 könyvem gyült össze, viszont idővel egyre kevésbé szerettem, hogy az ő pénzüket költöm, ezért rászoktam a könyvtárazásra, illetve volt egy pár év amikor szinte semmit nem olvastam.

Most újra elkezdtem olvasni és valamiért nagyon erős késztetést érzek rá, hogy gyüjtsem is a könyveket. Viszont azt tapasztaltam, hogy már általában a 2012-2014 körül (vagy akár 2018-19) kiadott könyveket nem lehet megvásárolni, nem kaphatóak. Most figyelem az új megjelenéseket is és kutatgatom a régebben kiadottakat is antikváriumban. Azon is aggódok, hogy amit még lehet kapni, az nehogy ugyan így elfogyjon. Szinte csak szórakoztató irodalmat olvasok.

Tehát a kérdések:

1. Új kiadásoknál mire lehet számítani, kb mennyi ideig szerezhetőek be?

2. Népszerűbb könyveknél mennyire lehet számítani új kiadásra és kb. mennyi idő után? (Pl. sehol nem találtam: ködszerzet, setét torony)

3. Ismertek olyan oldalt, ahol a várható megjelenéseket összefoglalják?

4. Érdemes lenne inkább angol nyelven megvásárolni a könyveket, ha a magyar nem elérhető? Attól félek, hogy nem elég az angoltudásom. (amit angolul olvastam: normal people, little life, romantikus szrok)

5. Magyar fordításra általában mennyit kell várni? Ha pl olyan könyvről van szó, ami nagyon népszerű lesz. Illetve létezik e olyan oldal, ami összefoglalja, hogy milyen könyveknek érkezik a magyar kiadása?

Igazából nem tudom, hogy mit érdemes előbb beszereznem. Elég sok könyves csatornát követek és szívessen olvasnám az aktuálisan népszerű műveket de félek, hogy amíg azokat szerzem be, addig a régebbiek kifutnak. Sajnos nincs túlságosan nagy keretem.

Előre is köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat.

2022. jan. 27. 17:09
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Túl sok az elvárásod. Egyes kiadók döntik el, hogy mit fordítanak le és mikor. Ez sokszor titok is. Másrészt viszont a honlapjukon nyilván bejelentik, ha valami nemsokára jön.

Azt nem lehet kiszámítani, hogy mi meddig lesz kapható.

Én az antikvarium.hu-n szoktam régi könyvekre vadászni. De a könyvtár is jó buli, egy idő után úgyis elfogy a legtöbb ember helye. A könyvtár a utolsó bekezdésben leírt félelmedre is válasz.

Amúgy meg angolul érdemes minél jobban tudni, szóval szuper, hogy már egész könyveket elolvastál!

2022. jan. 28. 12:29
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én sajnos nem tudok weboldalakat, amiken könyvet lehet nézni, de szeretném megosztani veled az én szokásaimat.

Én is jobban szeretek könyveket olvasni, mint internetről letölteni, és én sem nézem jó szemmel, ha a szüleim az én könyveimre költik a pénzüket, mikor nekem is van spórolt pénzem.

Személy szerint legjobban a könyvesboltokat szeretem, ahol mindenféle könyvet lehet találni. Mivel még nem vagyok túl idős, az ifjúsági irodalomnál szoktam keresgélni.

Sokat számít nálam a cím és a borító. Mindig kinézek egy könyvet, és a hátulján álló kis tartalomból döntöm el, hogy kell-e az a könyv.

Nem tudom mennyit segített ez neked, de szívből remélem,hogy továbbra is gyűjteni fogod a könyveket, mert az én életem a könyvek nélkül értelmetlen lenne.

2022. jan. 28. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!