Miért villog lekapcsolt állapotban a villanykörte?
Tegnap éjfélkor arra ébredtem, hogy a mennyezeti lámpa égője elég nagy fénnyel villog, először kb. 30 mp-enként, utána nagyjából 5. Az egész 2-3 órán belül elmúlt. Több, mint 2 éve van benne az égő, ilyet még nem tapasztaltam.
Hívtam egy villanyszerelőt, elvileg nincs baj, megnézte a kapcsolót, a konnektorokat, de azok is renben vannak. LED égőről van szó.
Van okom félni?
Nincs. Nekem volt ilyen. Ezzel védekezik a rendszer ha hirtelen túlterhelődik. Pl egyszerre kapcsol vissza a klíma, berreg a hűtő me épp beindul a fagyó miközben töltődik a telefon stb.
Szóval akkor kellene félned ha nem villogna
A LED izzók nagyon érzékenyek, kapacitiv csatoláson keresztül is képesek áramot felvenni. A LED áramkörébe kondenzátort kell beszerelni.
A villanyszerelő aki nálad járt, nyugodtan visszaadhatja a szakmunkásbizonyítványát mert nem ért az áramkörökhöz és nagyfokú szakmai hiányosságra vall hogy egy ilyen gyakori rutinfeladat sem megy neki.
Hívj normális szakképzett villanyszerelőt, aki képes haladni a korral és nem ragadt le a 60-as, 70-es évek villanyhálózatainál.
"a nullán keresztül kapott egy pár voltos áram löketet/feszültséget"
Ez nagyjából a valamit valahol kategória. Tán meg kéne próbálni elektromos módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!