Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Íróasztal lámpába melyik...

Íróasztal lámpába melyik izzót válasszam ?

Figyelt kérdés

A foglalat E27.

-5,5-6W melegfehér 470 lumen

-8W melegfehér 806 lumen

Annyira régen kellett már ilyesmit beszereznem, nem igazodok el sajnos rajta. Kis lámpába kellene íróasztalra.

2023. nov. 20. 16:23
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Egyiket se
2023. nov. 20. 16:52
 2/9 anonim ***** válasza:
30%

Ez tőled is, a tevékenység fajtájától és idejétől, valamint a felülettől is függ. Illetve mennyire lóg ki az izzó a foglalatból, tehát hogy közvetlenül láthatod-e akár a szemed sarkából az izzót.

A melegfehér altató hatású, személy szerint én jobban szeretem az erőteljes fehér (4000K-es) LED izzót. Ez én vagyok, én tudom tolerálni ezt a színhőmérsékletet és a nagyobb fényerőt. Én ettől válok aktívvá – még egyszer: ez én vagyok, nem mindenki tolerálja a 4000K-t. Ha viszont esti, amolyan nyugtató hangvételű tevékenyről van szó, akkor inkább a sokkal kisebb, 1700K-es LED izzót használom. (Talán lehet ennél kisebb kelvinűt is kapni. Bár ezek – az 1700K-es már mindenképpen – már erősen / érezhetően sárgásak.)

Kérdés, hogy milyen a felület, ahova világítani fog? Fényes, lakkozott? Ha igen, akkor az erősen vissza fogja verni a fényt és a legvalószínűbb, hogy zavaró lesz.

Záró mondatok: Mivel nem te vagyok, így nem tudok tanácsot adni abban, hogy NEKED melyik fog ((a kettő közül)) beválni. Azt tanácsolom, hogy nézd meg a lakásban lévő többi izzót, hogy milyenek és hány wattosak vagy lumenesek és próbáld meg elképzelni, hogy megfelelhet-e. Közelebbről erősebbek lesznek!

Válaszold meg magadnak: Sima vagy LED izzó?

2023. nov. 20. 17:45
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
A 470 lumenes az kb úgy világít mint egy régi 40W-os, a 800-as meg kicsit jobban mint a régi 60W-os.
2023. nov. 20. 19:27
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Én 6 watt-os, melegfehér filament ledet használok. Mivel csak pár centit kell bevilágítani, az erős fény vakítana, főleg a hideg fényű. De adódhstnsk olyan munkák, amihez 10 watt is kevés.
2023. nov. 20. 23:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Irodába kell rendelnem a kollégáknak, nem fényes az asztal ahol el lesznek helyezve. Köszönöm szépen a válaszokat 🙂
2023. nov. 21. 08:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor ne rendelj be egy rakással látatlanban!

Rendelj 1-1 darabot és próbáljátok ki!

Nekem például a meleg fehér rohadtul nem jön be....

2023. nov. 21. 08:18
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Irodába melegfehéret ne!! Az hálószobába való.

Milyen cég ez? Miért olyanra bízzák a megrendelést akinek minimális fogalma sincs miről van szó? Legalább guglizz már kicsit hogy ilyen helyekre milyen megvilágítás kell, vagy hívj fel 1-2 üzletet...

2023. nov. 21. 08:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Vegyél egy-egy darabot tesztelésre, aztán üljetek össze megvitatni.

Nehogy a végén még Te legyél a hibás..

Szerintem a színvisszadás legyen terészetes. Ne vadítóan, bántóan hideg, de ne is az a koszos sárga meleg.

2023. nov. 24. 15:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Mivel én képfeldolgozással foglalkozom, nekem 5000 Kelvines a megfelelő, semmi más. De otthon, könyvolvasáshoz is meleg fehéret használok. a hideg fehértől tíz perc után idegbeteg leszek.
2023. nov. 24. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!