Milyen jogokat adnék a barátnőmnek, ha ideiglenes lakcímként, bejelenteném magamhoz?
Ne ülj fel az ismerősüd meséjének, mert ez így kb nettó baromság. Csak logikusan gondolkodj. Valaki szerencsés és talál egy albit, amit bérel 11 évig. Szerinted akkor követelheti a tulajdon egy részét, mert hát ő oda volt bejelentve? Ugyan már.
Itt valaki el akarta kápráztatni az ismeretségi körét, és egy ilyen mesével sikerült kb. De ennek valóságalapja semmi. A törvény erre nem ad lehetőséget. HA, mondjuk élettársa volt az illetőnek, és 10 év után elváltak, akkor az addig szerzett vagyonnak a részére tarthat igényt. De csak mert barátnő, és mert ott élt, ez nem elég semmire.
Hehe, az ismerősöm a párom bátyja... És találkoztam én is az exével... Nem hinném h kamuzik a srác.
Az albérlet az albérlet, teljesen más, ne keverd ide.
De amúgy mindegy, legyen akárhogy kis hazánkban, nyugaton már így van: ha valakivel együtt élsz az az élettársadnak számít, ennélfogva jogot formálhat (egy idő után) az ingatlan egy részére, ha esetleg szétmennek valamikor. És mint tudjuk kis hazánkba behoznak minden baromságot nyugatról (kivéve a valóban jó dolgokat). Szóval én mindenképp azt mondom, hogy óvatosnak kell lenni.
Ne hülyéskedj már, akárki is mondta ezt a szorit, átvert.
Rengeteg olyan van, hogy egy lakásban él több mindenki, de ettöl még nem lesznek élettársak!
Az mindegy, hogy jogilag élettársak-e, pont ezt próbálom elmagyarázni. Bizonyíthatóan együtt élt vele 10 évet! Nem vert át a srác, tényleg milliókat fizetett a csajnak! És ezt is mondtam, hogy nem az ingatlan miatt. AZ NYUGATON van néhány helyen. De ide is be fog szivárogni ez a fajta feminista törvénykezés, meglátod!
"Rengeteg olyan van, hogy egy lakásban él több mindenki, de ettöl még nem lesznek élettársak!"
Naná, nem leszel élettárs 4-5 másik emberrel akivel osztozol egy albérleten, nem is erről beszéltünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!