Van e annak hátránya, ha valaki bejelentkezik hozzánk ideiglenesen tartózkodási helyre?
Nincsen.
Sok lakáskiadó is azt hiszi, hogy ez számára jár bármi negatívummal, de nem.
Ha nem akarod hogy oda legyen majd már bejelentve akkor a tulajdonos csak beballag a kormányablakhoz és kijelenti a tulajdonából az illetőt, annak beleegyezése se kell hozzá.
Attól mert oda van bejelentve még nem tehet semmit a lakással. Nem lesz tulajdonosa, nem vágathat lyukat a falába, nem vehet fel rá hitelt. Csak szerződést köthet pl. telefontársasággal a lakcímre internet szolgáltatásra vagy átvehet egy oda küldött csomagot a lakcímkártyája felmutatásával.
"Ha nem akarod hogy oda legyen majd már bejelentve akkor a tulajdonos csak beballag a kormányablakhoz és kijelenti a tulajdonából az illetőt, annak beleegyezése se kell hozzá."
#2 Sajnos ez így nem igaz! A házamnak én vagyok egyedüli tulajdonosa, és kiakartam rakni a volt élettársamat, aki nemigazán akart elköltözni, így gondoltam ha kijelentem talán megindul.
Az ügyintéző csak annyit kérdezett, hogy ő még itt lakik? Mert ha igen , akkor nem tud semmit tenni.
#3 Különbség van az állandó lakcím és a tartózkodási hely (ideiglenes lakcím) között. Az ideiglenes lakcím bejelentéséhez eleve kell legyen állandó lakcíme az illetőnek és csak a tartózkodási helyét jelenti be. Éppen ezért a tulajdonos ezt bármikor meg is szüntetheti, egyszerűen kijelenti az illetőt onnan mert megszűnt a tartózkodásának joga.
A volt élettársadnak nyilván az állandó lakcímeként volt ez megadva és annak már nem ilyen egyszerű a megváltoztatása, kell hogy legyen helyette egy másik lakcíme amit állandóra be lehet jelenteni helyette. A kilakoltatás meg a lakcím intézése sem ugyanaz.
A te ügyed sokkal nehezebb, hiszen az exed az veled lakott ott és nem csak engedted bejelentkezni szívességi lakáshasználóként vagy bérlőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!