Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen jogokat adnék a barátnő...

Milyen jogokat adnék a barátnőmnek, ha ideiglenes lakcímként, bejelenteném magamhoz?

Figyelt kérdés
Barátnőm hozzám költözött, és az szeretné, hogy az ideiglenes lakcíme is itt legyen. A lakás a nevemen van és nem szeretném se elveszteni a lakást, elég drága manapság, se milliókat veszteni emiatt. Milyen jogokat ad neki, ha ideiglenes lakcímre ide bejelenteném?

júl. 15. 16:19
1 2
 1/16 A nagy Levin ***** válasza:
91%
Nyugodtan jelentsd be, nem tud a vagyonodból kiforgatni. Az ideiglenes inkább olyan jogokat ad, minthogy helyben is kaphat orvosi ellátást, munkanélküli segélyt, stb.... Nem kell elutaznia az állandó lakcímére, ami akár két-háromszáz kilométerre is lehet.
júl. 15. 16:46
 2/16 anonim ***** válasza:
90%

Semmit, semmi egyèb joga nem lesz. Annyi, hogy ott az ideiglenes lakcime. Egyèbkènt erre törvèny is kötelezi.

Mint tulajdonos bármikor kijelentheted.

júl. 15. 16:48
 3/16 anonim ***** válasza:
63%
Semmit, az egész csak annyi, hogy lesz ideiglenes lakcíme.
júl. 15. 16:58
 4/16 anonim ***** válasza:
86%

Ha pl Miskolcon van az allando lakcime, és nincs bejelentve Pestre, akkor ha orvoshoz kell mennie nem tud elmenni Pesten, hanem csak Miskolcra.

Hozzád érkeznek a levelei is, egyes kerületben akár ingyenes is lehet a parkolás ha van ideiglenes címed. Szóval ennyi.

Amúgy nem értem. Tán ellehet venni mástól 1 lakást ha állandóra vagy nála bejelentkezve vagy mi a tùró? 🤣

júl. 16. 00:09
 5/16 anonim ***** válasza:
82%

" Tán ellehet venni mástól 1 lakást ha állandóra vagy nála bejelentkezve vagy mi a tùró?"

4-es: ez egy elterjedt ostobaság, hogy ha valaki be van jelentve egy lakásba, azzal "joga lesz" az ingatlanra! Pedig dehogy!

júl. 16. 07:45
 6/16 anonim ***** válasza:
69%
#5! Én is így tudtam, de nem értem honnan jött ez a baromság.
júl. 16. 13:07
 7/16 anonim ***** válasza:
70%
Valaki egyszer elkezd ilyen hülyeséget mondogatni, a sok ostoba meg elhiszi és tovább terjeszti
júl. 16. 15:19
 8/16 anonim ***** válasza:

Vigyázat!

Van ismerősöm aki 10 évig élt így anarátnőjével. csaj tíz év után lelépett és pénzt követelt. Az ismerősöm kénytelen volt fizetni, mert a csaj oda volt bejelentve a lakcímére és ezáltal már élettársnal minősült, akinek bizonyos esetekben jár valamennyi rész hosszabb idő után! No meg törvényeket is változtathatnak menet közben ahol (mivel ez a jellemző) egyre több jogot adnak a nőknek. Szóval ha nem vele képzeled el a jövődet akkor ne!

aug. 4. 09:54
 9/16 anonim ***** válasza:

8-as: ez ÍGY nem igaz. Attól senki nem kap jogokat, hogy egy adott címre van bejelentve. Ha ez igaz lenne, minden tartósabban a lakásban élö bérlö is kaphatna!

Másrészt az élettársi viszony alapján sem kap soha senki tulajdonjogot a másik fél lakására (söt még házasság esetén sem!).

Ha az ismerösödnek fizetnie kellett, az nem azért, mert oda volt bejelentve a barátnöje, hanem egyéb okok miatt (pl közösen vettek nagyobb értékü berendezést, vagy közösen felújították a lakást, tehán a barátnö is befizetett valamilyen értékbe.

aug. 4. 14:43
 10/16 anonim ***** válasza:

Én csak leírtam amit mesélt az ismerősöm. Nem konkrétan tulajdonjog ami miatt fizetnie kellett hanem azért mert 10 évet együtt éltek. Azt pedig hogy ott élt a csaj az ismerősöm lakásában az bizonyítja (elsősorban), hogy be volt oda jelentve.

Perre vihette volna a csaj a dolgot, nem biztos h nyert volna, de az ismerősöm nem akarta a hajcihőt ezért inkább csengetett.

aug. 5. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!