Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kinél hány fok van most a...

Kinél hány fok van most a lakásban?

Figyelt kérdés
Szigetelt panellakás, 10. emeleti, napközben zárva minden, redőnyök lehúzva. A lakásban 32 fok van mindenhol, nem kellemes. Nálatok mennyi van? Rossz lehet a szigetelés nálam?
2024. júl. 11. 19:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
10. Amúgy az az érdekes, hogy több ismerősöm is új építésű házban, lakásban él, klíma nélkül mindegyikben 35-36 fokok vannak. Ezek szerint a régebbi épületek jobb hőtartók. A panel is mostanra kezdett elviselhetetlen lenni, napokig jó volt. De szigetelés előtt is tartotta egy ideig a hőt. Amúgy olyan Angyalföld "beütéses" lakás lehet a tied. Nem ott laksz véletlenül? :D
2024. júl. 12. 01:37
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
#11 Ne csodálkozz, ezek az új építésű LEGO-házak kb. gipszkartonból és nikecellből készülnek, ráadásul léghatlan műanyag szigeteléssel, így persze, hogy testhőmérsékletű bennük a levegő. A régi félméteres tégla- vagy vályogfalak sokkal jobbak ebből a szempontból (is).
2024. júl. 12. 09:19
 13/19 anonim ***** válasza:

Utca végén építkezett egy házaspár. Könnyűszerkezetes ház. Tavasszal költöztek be, a csaj őszintén megmondta, neki hatalmas csalódás. Klíma nélkül 30 fokra melegedtek a szobáka míg ők a szülőknél töltötték a hétvégét.

Nekem egy felújított, leszigetelt tégla van. Délután 1 órára bekapcsolom a klímát, 26 fokban vagyok. Teljesen élhető.

2024. júl. 12. 11:11
 14/19 Mad Max2 ***** válasza:
40%
Klimával hütve minden élhető😁🐑😁
2024. júl. 12. 11:53
 15/19 anonim ***** válasza:
54%
#13: hát ez a csaj sem valami okos.. köztudott, hogy a könnyűszerkezetes házak gyorsan felmelegszenek..
2024. júl. 12. 12:46
 16/19 anonim ***** válasza:
73%
Tök jó, hogy mindenki leírja, hogy klímával mennyi van..., úgy könnyű, de szerintem a kérdező nem erre gondolt. Én meg leírom, hogy 27-28, mert per pill egy pincében lakom, de amikor panelban éltem, 35-36 fokok voltak.
2024. júl. 12. 12:51
 17/19 anonim ***** válasza:
Szinte fix 26 fok egész évben szigetelés nélkül, az egyetlen szigetelt házban ugyanúgy 32. Nyári nappallal kellemes, délutántól hajnalig toronyventillátort használok. Nem hiába egyetlen ház készült el a 4-ből. ^__^""
2024. júl. 30. 13:29
 18/19 anonim ***** válasza:

17+

Redőny nincs, fényt beengedek, sötétítő függönyt éjszakai alváshoz használok. Pedig nyugati ablak van.

2024. júl. 30. 13:32
 19/19 gago77 ***** válasza:

Teljesen normális.

A meleg levegő egyébként is felfelé áramlik. A felső szinteken a meleg megreked a szigetelés erre csak rásegít.

Amúgy mindegy h panel v tégla, ha nem használsz klímát és nem a pincében vagy, akkor meleg lesz!🙂

Nekünk tégla családi házbana pincében is 26-27 fok volt (klíma nélkül) mikor kint kánikula volt. Már az sem volt kellemes.

2024. aug. 4. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!