A vízműnek mi köze a kutunkhoz?
Szerződésmódosítás miatt kijött ma reggel hozzánk a DRV-től 2 kolléga, hogy körbefényképezze az udvarunkat. Amiatt, hogy nincs vállalkozói tevékenység az ingatlanunkon.
Ahogy nézelődtek, meglátták, hogy van egy ásott kutunk. Egyből fényképezték kívül-belülről. Mérték mérőszalaggal, hány méteren van a víz is.
Egyrészt mikor volt ez a kútmizéria, akkor az önkormányzat kihírdette nálunk, hogy a mi falunk olyan területen van vagy mi, ahol nem kell a kutat bejelenteni. Emellett úgy tudom, csak x méter alatti kutakra vonatkozik ez a bejelentési kötelezettség.
Másrészt ha kellene is, akkor is miért a vízmű illetékes ebben?
Ezt most nem értem.
Kérdező, a kutak bejelentése a létesítéskor törvényi kötelezettség volt, ez nem az önkormányzat döntése és nem mostani törvény.
2023-ban azonban volt egy nagy felhördülés a lakosságban amikor próbálták utólagosan rendezni a helyzetet és elérni, a bejelentés nélkül létesített kutaknál is azok hivatalos bejelentését, ezért változtattak.
A 2024. január 1. előtt létesített ilyen háztartási kutakat sehol nem kell utólag bejelenteni csak amit ezután létesítenek.
Azonban ebben a törvényben az is benne van, hogy a vízgazdálkodásért felelős szervezet feladata ezentúl a kutak felmérése és a megfelelő vízhasznosítási, vízkivételi térképek elkészítése. EZÉRT voltak ott nálatok és méregettek, mert azt csinálták ami a dolguk, HELYETTETEK, a kút tulajdonosai HELYETT ők végzik el a feladatot, amit a kút engedélyeztetése, bejelentésekor nektek kellett volna - vagy az akkori tulajdonosnak - törvény szerint megtennie.
Mi 2 éve vettük a házat, a kút 196x óta üzemel. Mivel mint te is írod, NEM KELL UTÓLAG BEJELENTENI, így nehogymár rámverd, hogy én mulasztottam :D Mégha nagybetűvel is írod.
A térképet ismerem. Az egész falunk nincs rajta, hogy be kell jelentenünk.
És nem, nem ezért voltak ott nálunk, olvasd már el mit írtam :D Hanem mert szerződésmódosítást kértünk, és emiatt jöttek ki szemlére. A kutat ekkor látták meg és kezdtek el vele foglalkozni.
szóval köszi, hogy időt szántál a válaszra, csak épp elbeszéltél a kérdés mellett.
#3 Ne pattogj, hanem olvasd el rendesen amit leírtam.
Bakker még be is linketem, le is írtam mi a helyzet, el is magyaráztam most mi történik.
Ilyenkor annyit írsz válaszul, hogy KÖSZÖNÖM - mert helyetted dolgoztam, hogy neked ne kelljen.
Kérdező, elolvastam helyetted, neked a 2. hozzászólást, összefoglalom neked:
Térképet készítenek, mert elő van nekik írva, hogy csináljanak a létező kutakról térképet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!