Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A vízműnek mi köze a kutunkhoz?

A vízműnek mi köze a kutunkhoz?

Figyelt kérdés

Szerződésmódosítás miatt kijött ma reggel hozzánk a DRV-től 2 kolléga, hogy körbefényképezze az udvarunkat. Amiatt, hogy nincs vállalkozói tevékenység az ingatlanunkon.

Ahogy nézelődtek, meglátták, hogy van egy ásott kutunk. Egyből fényképezték kívül-belülről. Mérték mérőszalaggal, hány méteren van a víz is.

Egyrészt mikor volt ez a kútmizéria, akkor az önkormányzat kihírdette nálunk, hogy a mi falunk olyan területen van vagy mi, ahol nem kell a kutat bejelenteni. Emellett úgy tudom, csak x méter alatti kutakra vonatkozik ez a bejelentési kötelezettség.

Másrészt ha kellene is, akkor is miért a vízmű illetékes ebben?

Ezt most nem értem.

júl. 8. 08:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
46%
Ehhez nincs joguk.
júl. 8. 09:56
 2/14 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, a kutak bejelentése a létesítéskor törvényi kötelezettség volt, ez nem az önkormányzat döntése és nem mostani törvény.

2023-ban azonban volt egy nagy felhördülés a lakosságban amikor próbálták utólagosan rendezni a helyzetet és elérni, a bejelentés nélkül létesített kutaknál is azok hivatalos bejelentését, ezért változtattak.

A 2024. január 1. előtt létesített ilyen háztartási kutakat sehol nem kell utólag bejelenteni csak amit ezután létesítenek.

[link]

[link]

[link]

Azonban ebben a törvényben az is benne van, hogy a vízgazdálkodásért felelős szervezet feladata ezentúl a kutak felmérése és a megfelelő vízhasznosítási, vízkivételi térképek elkészítése. EZÉRT voltak ott nálatok és méregettek, mert azt csinálták ami a dolguk, HELYETTETEK, a kút tulajdonosai HELYETT ők végzik el a feladatot, amit a kút engedélyeztetése, bejelentésekor nektek kellett volna - vagy az akkori tulajdonosnak - törvény szerint megtennie.

júl. 8. 11:39
 3/14 A kérdező kommentje:

Mi 2 éve vettük a házat, a kút 196x óta üzemel. Mivel mint te is írod, NEM KELL UTÓLAG BEJELENTENI, így nehogymár rámverd, hogy én mulasztottam :D Mégha nagybetűvel is írod.

A térképet ismerem. Az egész falunk nincs rajta, hogy be kell jelentenünk.

És nem, nem ezért voltak ott nálunk, olvasd már el mit írtam :D Hanem mert szerződésmódosítást kértünk, és emiatt jöttek ki szemlére. A kutat ekkor látták meg és kezdtek el vele foglalkozni.

szóval köszi, hogy időt szántál a válaszra, csak épp elbeszéltél a kérdés mellett.

júl. 8. 12:06
 4/14 anonim ***** válasza:
42%

#3 Ne pattogj, hanem olvasd el rendesen amit leírtam.

Bakker még be is linketem, le is írtam mi a helyzet, el is magyaráztam most mi történik.

Ilyenkor annyit írsz válaszul, hogy KÖSZÖNÖM - mert helyetted dolgoztam, hogy neked ne kelljen.

júl. 8. 12:10
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem fogom megköszönni azt, ami számomra nem segítség, sőt még majdnemcsak engem teszel felelőssé egy olyan dolog miatt, amihez semmi közöm.
júl. 8. 12:25
 6/14 anonim ***** válasza:
38%
Tisztán és érthetően leírta a 2-es. Nem tehetünk róla, ha nem érted.
júl. 8. 13:22
 7/14 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, elolvastam helyetted, neked a 2. hozzászólást, összefoglalom neked:

Térképet készítenek, mert elő van nekik írva, hogy csináljanak a létező kutakról térképet.

júl. 8. 14:02
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Eleve ott kezdődik a probléma, hogy milyen alapon mentek be. Már ez jogtalan. Ha törvénytelen dolgot feltételeznek, akkor forduljanak a rendőrséghez, akik házkutatási paranccsal bemehetnek. Ez nem úgy van, hogy a feleségem kint napozik meztelenül a kertben, ők meg csak úgy bemennek körbenézni.
júl. 8. 15:49
 9/14 anonim ***** válasza:
28%
Ismerős ezt eljátszotta a gázosokkal. Hónapokig nem engedte hogy a gázórát megnézzék. Aztán egyik nap nagy zúgás: a ház előtt egy markoló állt és a gázművek lecsatlakoztatta őt a vezetékről, mert a szolgáltatás biztonságának a feltétele a rendszeres átvizsgálás.
júl. 8. 18:39
 10/14 anonim ***** válasza:
65%
Azért az kicsit furcsa, hogy ott mérigél 2 idegen a kertemben a kutam körül, de nem merem megkérdezni, mit és miért csinálnak..... Meg még utólag sem hívom fel a céget, hanem kiírok egy névtelen kérdést, és más arctalanoktól, nem szakmabeliektől akarom megtudni, mit csinált 2 idegen nálam!
júl. 8. 18:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!