Egy házban/lakásban rendet rakni könnyebb, vagy fenntartani a rendet?
Volt aki szerint fenntartani nehezebb, mint rendet rakni.
Magamon azt veszem észre, könnyebb fenntartani, ha odafigyelek kisebb-nagyobb dolgokra, és igyekszek mindent a helyén tudni, és így megkímélem magam attól hogy rászánjak pár órát a rendrakásra.
Mi a véleményetek?
Attól függ, hogy egyedül vagy családdal élsz.
Családdal, kisgyerekkel fenntartani lehetetlen.
Az a gond,hogy a rend fenntartása inkább csak felületes takarítás, attól még időnként le kell pakolni a polcokat és mindenhol letörölgetni, ablakot pucolni stb. Tehát lehet rend egy szobában akkor is ha vastagon áll mindenhol a por, de az nem igazi tisztaság.
Magam egy 90m2-es házban élek egyedül, és a 3 műszak és túlórák mellett nemigazán van időm, energiám igazán mélyreható takarításokra,miközben vannak a házat érintő felújítási terveim, amiket inkább csinálnék,vagy csak túráznék szabadidőmben, így elgondolkodtam, hogy esetleg felfogadnék valakit aki pár hetente egy komolyabb takarítást megcsinál.
Ez az élwtedtol meg az igenyeidtol fugg. Nekem rendet rakni konnyebb. Egyedul lakom 67nm-en. Szoval a rendrakas nem egyszerre. Hanem amikor van 1-2 oram akkor mondjuk egy helyis2get rendbe vagok.
Nekem a rendben tartas azert nem megy mert ninca home office, eppen eleg pakolni valo van ha fozok es a konyhat rendbevagom minden masodim ests. Egyebkent keveset vagyok otthon
4# Szerintem a rend és a tisztaság teljesen más kategória. Ugyanakkor nekem mindkettővel a szinten tartás jött be sokáig, nem az, hogy hetekig kupi és mocsok, aztán egyszer nekiállok és két napig pakolok, takarítok.
Mostmár gyerekkel jobban különvált a dolog, mert mi a férjemmel hiába élünk úgy, hogy mindent a helyére teszünk, így alapvetően a rend adott lenne, ha a gyerekek 3 perc alatt robbantják fel a házat. A gyerekek után napi egy-kétszer pakolunk, közösen velük. Szinten tartó porszívózás és egyéb apróság van, egyébként takarító jön 2 hetente fényesre nyalni a házat. Nekünk most így jó és én a fenntartásban hiszek amióta önálló háztartásban élek. Előtte brutál kupis voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!