Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki vitte el a diót?

Ki vitte el a diót?

Figyelt kérdés

A sufniban a gerendára volt felakasztva 7 krumpliszsákban héjas dió. Tegnap benéztem, semmi különöset nem vettem észre. Ma levettem egy zsákot, és döbbenten láttam, hogy 3 zsák üresen lóg a helyén, teljesen ki lett ürítve, egy meg félig. Az üres zsákokon egy lyuk volt. Szépen sorban lett kiürítve, nem össze-vissza. Három zsákban megvan a dió, lyuk sincs. Csak 1 dióhéjat találtam, az egész dión volt egy nagyobb lyuk.

Nem zárt helység, a bejárata csak ponyva.

máj. 17. 16:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egér vagy patkány valószínű.

Mókus nem hiszem az fél az ember közelségétől.

máj. 18. 10:02
 12/18 anonim ***** válasza:

10

Ha egyszer ott van az orruk előtt a már megtalált dió, és ismerik a megközelítés módját, akkor nem fognak másik zsákot keresgélni.

Ők kisebbek nálad, és nem úgy vannak, hogy vagy ehhez a zsákhoz nyúlnak, vagy ahhoz. Nekik egy külön útvonal egy másik zsák.

máj. 18. 13:42
 13/18 anonim ***** válasza:

Tuti, hogy patkány!!!

Kezdj "rettegni", mert nem lehet kiirtani, vagy nehéz lesz.

máj. 18. 20:10
 14/18 A kérdező kommentje:
Miből tudnám megállapítani, hogy tényleg patkány volt-e?
máj. 18. 20:40
 15/18 anonim ***** válasza:

A diót elrakod másik helyiségbe, de egy negyedet ott hagysz egy patkányfogó tányérjára kötve. A pati keresgélés közben megtalálja.

Ha biztosan oda jár rendszeresen, akkor még kis darab almát érdemes rárakni csalinak, azt nagyon szereti, nekem a két utolsót azzal sikerült megfogni, mikor semmi másra nem mentek rá.

máj. 19. 05:58
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de én ezt nem merem. Szörnyet halnék -gondolom- ha meglátnék közelről, akár egy döglött patkányt.

Elvittem a diót, semmi ehető nincs már ott. Abban reménykedem, akármi volt továbbáll oda, ahol van táplálék...

máj. 19. 09:36
 17/18 anonim ***** válasza:
#16: Az is egy megoldás. Tehetsz ki mérget is. A helyedben hagynék ott némi diót, meg mérget is. Nem ott fog megpusztulni tőle.
máj. 19. 10:26
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megpróbálom majd.

Most mondták, hogy a kertvégi szomszéd melletti hatalmas diófán mókusok vannak, és verekedni is szoktak a madarakkal. Reménykedem, hogy mégsem patkány volt...

máj. 19. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!