Fúrt kútból jó ötlet megtölteni egy 10.000 literes medencet?
A vastól bebarnul, ha klórt teszel hozzá mert a klór reakcióba lép a vassal. Ez elég gusztustalan, ezért az emberek nem szívesen fürdenek ilyen vízben. Van megoldás a kicsapódott vasklorid kiszűrésére a vízből, de idő, munka és energia amíg megcsinálod. Aztán kezdheted előlről amikor a vízpótlást is a kútból oldod meg.
Előbb egy nagyobb lavór kútvízzel próbáld ki, tegyél hozzá medenceklór taplettát vagy granulátumot és nézd meg a víz hogy reagál. De előbb vard meg amíg a hideg kútvíz környezeti hőmérsékletre melegszik. Ha nem látható barnás elváltozás, akkor szerencséd van, használhatod a kútvizedet. Ha igen, én a helyedben elfogadnám, hogy a medencézés drága dolog, de még mindig olcsóbb csapvízzel feltölteni, mint állandóan vastalanítani.
Mellékesen megjegyzem, hogy nem tudom milyen kutad van, mert kétféle van, a talajvízkutak és a rétegvízkutak(ártézi) a magyar udvarokban.Sajnos a talajvízkutak szinte 100%-ban szennyezettek valamilyen mértékben Magyarországon, nem használhatók ivóvízként és így fürödni sem teljesen kockázatmentes bennük. Bevizsgáltathatod, de az is pénzbe kerül. Én ezért mindig azt mondom, hogy ha csak nem valami szuper kutad van, akkor inkább csapvízzel töltsd fel a medencét. Az a biztos, főkeg ha gyerekek is használják
Olcsóbb, ha veszel egy ilyen víz tesztelő készletet, de persze nem annyira biztos, mintha hozzártő szakemberek vizsgálnák be . Na és ez pl csak 16 tételt tud tesztelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!