Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek rosszul tettem,...

Szerintetek rosszul tettem, hogy innen rendeltem meg az ablakfelújításokat?

Figyelt kérdés

panel társasházról van szó. Jött egy üzletkötő egy miskolci cégtől, hogy most 40 %-os támogatással tudjuk felújjíttatni az ablakokat. 20% eus támogatás, 20 % pedig acégen keresztül mivel a lépcsőház kétharmada megrendelte. Így minden ablak felújítása 90000 Ft. Erkély, 2 szoba és egy konyha ablak. Most fizettem 15 e előleget, tavaszra rendeltem meg. Az előlegről átvett szla itt van, továbbá hogy ki volt itt szem. igazolvány számra is ráírta, hogy ő vette át a pénzt.

Most így utólag gondoltam, hogy lehet átverés? Mármint a támogatás része, hogy az csak mese volt? Bár árban jó, mert itt Győrben 20 E ft ablakonként. Szerintetek?

2010. okt. 27. 19:40
1 2
 11/16 anonim válasza:

Nos igen, sajnos én hallottam róluk! Valószínűleg ez egy elég nagy cég lehet, több telephellyel, és gyanítom, hogy vannak rendes telephelyek, üzletkötők, és főnökök, és vannak az ellenkezőek!

Nekem sajnos az ellenkező jutott!

A történetem:

- Nálam járt az üzletkötő, és következő elvégzendő feladatokat sorolta föl:

- ablakok szigetelése (szigetelő csík behúzása),

- ablakoknál zsanér és kilincs és zárszerkezet csere,

- ablakok gittjének "kikaparása" és modern anyaggal történő pótlása,

- az ablakok repedéseinek megszüntetése (fa tömítőanyaggal),

- ablak két űvegtábláját tartó rész légmenetes lezárása (ragasztás),

- ablakok esőkidobójának cseréje,

- az ablakoknál az alsó és a felső ablakok egyaránt beleértendőek voltak (rákérdeztem!),

- bejárati ajtó szigetelése, és zsanérok megigazítása.

Ár: 94.500 Ft (20.000 Ft FOGLALÓ!)

Na most 2 hónap után (mondjuk a megbeszélt időpontban) érkezett 2 szerelő (az ígért 5-6 helyett), és közölték, hogy akkor most Ők nekiállnak szigetelni. Amikor kérdeztem, hogy ok, és mi lesz a másik 12 feladattal, amiről tájékoztatott az Ő üzletkötőjük, akkor nagyokat néztek! Majd én is!

Mondtam, hogy az nekem nem ér 100.000 Ft-ot, hogy behúzzanak egy szigetelő csíkot az 5 nyilászáróba! Kérdeztem, hogy most mi lesz.

Két lehetőség volt: vagy elköszönök tőlük egyből, és akkor bukom a foglalót, vagy a a foglalót „ledolgozzák”. A másodikat választottam, így 20.000 Ft-ért behúztak egy csíkot a bejáratiajtóba.

Tehát mindenki legyen minimum óvatos a céggel kapcsolatban!

(Azt már nem is írom, hogy szabit vettem ki, összepakoltuk az egész lakást, stb, stb.)

2011. jún. 23. 11:51
 12/16 anonim válasza:

Ja még egy elvégzendő műveltet említett az üzletkötő:

- ablakoknál a "panelrés" megszüntetése, azaz a tokokba lukakat fúrnak, majd egy szilikonos anyagot nyomnak be, amivel kitöltik az üreget!

2011. jún. 23. 12:01
 13/16 anonim válasza:
Ja, ha nem lett volna egyértelmű, akkor a szerelőknek az össz munka annyit jelentett volna, hogy behúzzák a szigetelőcsíkokat! Azt mondták, ha az általam (illetve az üzletkötő által) felsoroltakat is el kellene végezniük, az kb. még 100.000 forint lenne!
2011. jún. 23. 12:07
 14/16 anonim válasza:
Ja, még egy kis adalék. A szerződés, amit megkötöttem az üzletkötővel "Nyilsázárók felújításáról" szólt, nem pedig nyílászárók szigeteléséről, amely csak egy része a felújításnak! Másik, az üzletkötő valamilyen állami támogatást is emlegetett, tehát az általam kifizetett 100.000 Ft csak egy része a munkáért kapott összegnek, ugyanis a másik felét a támogatótól kapják meg! Így már viszont lehetséges, hogy teljes felújítás is belefért volna az összegbe! De lehet, hogy a pályázat is csak egy kamu szöveg volt!
2011. jún. 23. 15:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Persze, hogy kamu volt. Egy barátom most csináltatott új fa ablakokat, 3db 130xkb150-es 80ezer volt összesen!
2011. jún. 23. 16:24
 16/16 anonim válasza:
Hát, ha viszont nem volt kamu a támogatás szöveg, akkor az azt jelenti, hogy így nyúlják le a támogatás összegét!
2011. jún. 23. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!