Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek rosszul tettem,...

Szerintetek rosszul tettem, hogy innen rendeltem meg az ablakfelújításokat?

Figyelt kérdés

panel társasházról van szó. Jött egy üzletkötő egy miskolci cégtől, hogy most 40 %-os támogatással tudjuk felújjíttatni az ablakokat. 20% eus támogatás, 20 % pedig acégen keresztül mivel a lépcsőház kétharmada megrendelte. Így minden ablak felújítása 90000 Ft. Erkély, 2 szoba és egy konyha ablak. Most fizettem 15 e előleget, tavaszra rendeltem meg. Az előlegről átvett szla itt van, továbbá hogy ki volt itt szem. igazolvány számra is ráírta, hogy ő vette át a pénzt.

Most így utólag gondoltam, hogy lehet átverés? Mármint a támogatás része, hogy az csak mese volt? Bár árban jó, mert itt Győrben 20 E ft ablakonként. Szerintetek?

2010. okt. 27. 19:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Írtatok bármilyen szerződést, amiben a kedvezmény is benne van? Ha igen, akkor no para.

Ha nem, már akkor is mindegy, mert már kifizetted.

2010. okt. 27. 19:55
 2/16 A kérdező kommentje:
Olyan szerződést nem írtunk, amiben a kedvezmény is benne van. De az összeg az le van fixálva, ami 90 000 Ft.
2010. okt. 27. 20:12
 3/16 anonim ***** válasza:
Hát az EU támogatás kamu. Amúgy meg nem tudom, mit értesz felújítás alatt... Ha csak belemarnak egy hornyot és belehúznak egy gumicsíkot, akkor jó drága ügyletet kötöttél. De szerencsére előlegről szól a számlád, ezért a teljesítést lemondhatod, elállsz a szerződéstől, az előleget pedig visszakéred. Javaslom ügyvéd ismerős írja meg a levelet a cégnek, amiben ezt közlöd velük...
2010. okt. 27. 20:56
 4/16 anonim válasza:

én is így jártam,csak redőnnyel.Kijött a hapsi,tett egy jó ajánlatot,később felhívtam,hogy érdekelne,és akkor pontosan mennyi lenne.rákerestem közben a neten,sehol nem találtam,se referenciát,magát a céget se.

közölték,hogy holnap eljön a valaki,leveszi a méretet,adok 6-7 ezer előleget,és 2 hét múlva hozza a redőnyt.rákérdeztem a cégre,van honlap,csak fejlesztik,de nem ott,hanem másik városba lesz a telephely stb,még jó,hogy gyorsvágású vagyok,és egy az egybe belenyerítettem a telefonba,hogy fodrászhoz se úgy megyek,hogy először fizetek,utána csinálja meg a hajam.le is tettem,köszönöm,nem kérem akkor...

10 perc múlva hívott valami fő fő igazgató,és eltekintenek az előlegtől,kifizetik helyettem,mert nem is nekik,hanem a fő gyártónak kell.mondtam a hölgynek,hogy úgy oké.elmagyaráztam neki,hogy így nem sok megrendelőjük lesz,be is látták,hogy változtattak-e,azt nem tudom,de megvan a névjegy,én majd tőlük rendelek ha ki kell cserélni a többit is...

2010. okt. 27. 21:08
 5/16 A kérdező kommentje:
A srác elmondta, hogy mi az amit meg fognak az ablakoknál csinálni, külső és belső szigetelés egyaránt, párkányok is. többen megkötöttük de már látjuk, hogy palira vettek minket. Most lehet, hogy jobba járok, ha a foglalót bukom inkább. Sajna nem előleget adtam, hanem foglalót. teát bukom is a foglalót egy az egyben.
2010. okt. 27. 21:09
 6/16 A kérdező kommentje:

itt a cég honlapja:

[link]

Maga a munka nem átverés, talán a támogatás része az volt a kamu.

2010. okt. 27. 21:50
 7/16 anonim válasza:
Én nem értem mi történt nálatok mi 105 000 forintért rendeltük meg ebből 30 000 ft foglalót fizettünk. 4 szerelő érkezett 1 napon át csinálták és kifogástalan munkát végeztek. Csak ajánlani tudom!
2010. nov. 13. 19:12
 8/16 anonim válasza:

Kedves Mindenki!

Én is megrendeltem a szolgáltatás ablakok teljes körű szigetelésére és felújítására, amiben az üzletkötő elmondása szerint benne lett volna az ablakkeret külső beslő szigetelés, a zsanérok, szerelvények cseréje beleértve a kilincseket is, valamint egy hornyot marnak az ablakkeretbe, és abba beleillesztik a szigetelést, ami tökéletes zárást biztosít.

Hívtak már január közepén, hogy nagyon sok a megrendelsük, és hamarabb jönnének, mondjuk három nap mulva, amibe bele is egyeztem.

Jöttek is reggel 8-ra, ahogy megbeszéltük, és felmérték az ablakokat, hogy milyen szerszámokat hozzanak föl, az egyik ablakról megállapították, hogy azzal sajnos nem tudnak mit kezdeni, mert szét van rohadva szerkezete, és fölösleges bármit is csinálni vele, azt így is úgy is cserélni kell. valamint elmondták, hogy a zsanérok kilincsek beállítása lenne csak benne, valamint, mivel belűlről tapétázva van ezért nem is kell belűlről szigetelni, mivel a tapéta szigetel (?????????), valamint kívülről nem is szoktak szigetelni, és mivel ezek műanyag ablakok ezért nem lehet bele hornyot marni, így ragasztanak inkább szigetelőt.

Lementek a szerszámokért, miközben én átgondoltam, hogy:

- ragasztott szigetelőcsík

- ablakok beállítás

nem drága-e egy kicsit 75000Ft-ért, mert ajtófelújítást nem kértem, mivel azt kicseréltetem.

Visszajöttek, és megbeszéltem velük, hogy jól értelmezem-e hogy ezek vannak benne ebben az árban?

Válasz határozott igen volt, mire megkérdeztem, hogy szerintük nem drága-e ennyi pénzért?

A válasz: Maszek biztosan olcsón megcsinálná.

Lemondtam, és búcsút intettem a 20000Ft-os előlegnek.

Sajnos azt kell mondanom, hogy a kivitelezők kedvesek voltak, de nem ajánlanám senkinek a céget, nem korrektek.

2011. febr. 4. 12:28
 9/16 anonim ***** válasza:
Szerintem írjál egy fizetési felszólítást, amiben visszakéred a jogtalanul náluk lévő 20eFt-os előleget! Teljesítés nem volt, az előleg visszajár! Ha gondolod, segítek.
2011. febr. 4. 12:51
 10/16 anonim válasza:

Köszönöm, a segítség felajánlását, ám most néztem meg a megrendelőlapjukat az interneten, mivel amikor lemondtam a munkát a megrendelőt elvitték tőlem. A lényeg, hogy a megrendelőn nem előleg szerepel, hanem foglaló, és ezen a megrendelőn, ami megtekinthető a honlapjukon, abban benne van a következő mondat:

A foglaló és a termékbiztosíték nem jár vissza.

Köszönettel

Gergő

2011. febr. 7. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!