Mekkora és milyen lakásban (ház v. lakás) laktok? Mennyi a rezsi kb?
fú jó sok! :( köszi a választ!
úgy tudtam a tégla ház jobb, mert jobban tartja a meleget,nyáron meg hűvös. na nálunk pont fordítva van, most van jéghideg, nyáron meg nagyon meleg van
azt mondod tehát hogy vegyes tüzelésű vagy fatüzelésű a legjobb? (családi ház esetén)
Az a vályog amire te gondolsz. Télen fűt, nyáron hűt:)
Legjobb megoldás a fa. Árában nem sokkal kevesebb mint a gáz, viszont a fűtőértéke nagyságrendekkel nagyobb, és a meleget is sokkal tovább tartaj. A szomszéd este megrakja a cserépkályhát, és csak másnap délelőtt rak rá újra:(
Szia. Mi tégla (sor)házban lakunk. Padlásteres, de csak 60 négyzetméteres. A gázszámlánk most 27000 lett, nyáron olyan 4-5-6000. A villany kb. 7-8000 havonta. A víz 3000. Így havonta ez kb. 40-45000. (+Ehhez jönnek még a többiek: telefon, internet, kábeltv, közösköltség. Olyan 19-20000Ft)
Némelyik panel igen jóra sikeredett valahogy. Egy ismerősöm pl. szó szerint be sem kapcsolja a fűtést a panellakásában, annyira melegítenek a szomszéd lakások és mindig 20 fokon felül van nála a hőmérséklet..:-)
De szerintem a téglaházaknál sem a falon múlik, hanem a szigetelésen és a nyílászárókon. Szerintem.
Mi tégla , 2 szint 107négyzetméter, gázkazán vásárlása nagyon fontos milyet veszel, mert én 2 éve cseréltettem ki azóta gázszámlám 28 fölött nem volt, de az is ritka, nekünk, 20 ezer télen az átlag, lent 21 fok, fent 24 fok van. Villanyunk az viszont sok 18 ezer, de megjegyzem van 2 nagy mélyhütőm, plussz egy hütő bent, egy hütő kint / állatoknak kutya-macsek kaja / plussz szemétszállitás negyed évente 5000 ft, internet + tv 9000ft, hát kb. ennyi, mielött a régi kazánunk volt majdnem 5-10 ezerrel fizettem több gázszámlát mint most.
Tehát arra nagyon kell figyelni milyen a kazán.
28 nm lakásban lakunk ketten a párommal.
Villany:4900 (villanybojlerünk van)
Víz:3000
Net+tv+itthoni teló:10000
Gáz: 6000, egy konvektor van, nagyon jó idő van a szobában , egyedül a fürdőszobában van hidegebb, nekem jó, de a páromnak nem, de akkor ott olajradiátorral fűtünk. Nincs szigetelés, csak tavasszal lesz. Ablakcsere nem volt.
Egyébként hogy lássátok velem mi a helyzet, és miért kiváncsiskodom:
előző panel - 55 m2:
távhő: 25000
tv: 4000
víz: 5000
villany: 4000
közös költség: 5000
mostani tégla - 100 m2:
tv+teló+net: 25000
gáz: 20000
víz: 20000
közös költség: 20000
villany: 15000
És akkor csak a 3 szobában van meleg (valamennyire), a konyha, fürdő, wc, közlekedő jég hideg, látszik a lehellet. Szerintem ez nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!