Mennyibe kerül egy kútfúrás?
Sziasztok. A kérdésem mivel számoljak ha egy fúrt kutat szeretnék ami iható, van rá engedély és bevizsgált. Nem tudom hogy pontosan mik a szabályok. De a területen amit meg szeretnék venni nincs vezetékes víz. Mindent szabályosan szeretnék.
Bármilyen tapasztalatnak is örülök. Köszi.
Most ott tartunk házi használatra (kert öntözése,állat tartás,házi viz felhasználáshoz) nem kell engedély,a rég fúrt kutakhoz sem,50 m ig.
Engedély azoknak kell,akik nagy terület öntözéséhez fúratnak kutat,akár napi több 10 m3 kivételére.Az önkormányzat jegyzője informálni tud .
1995 ben fúrattam kutat.Valamivel több mint 50 m,de senki sem mért még utána.Van bent 6-8 m es vízoszlop.200 mm fúróval lett fúrva .90 es 15 bárt kibiró cső lett lerakva,nem egy szennyvíz elvezető.A lerakott cső alján kb 6 m van víz szűrő.Ezen részen vizszűrű kaviccsal is fel van töltve.
A kútfúróknál is tarifa rendszer működik.Az első 10 m x összeg.Ha 8 m akkor is .Utána minden m azonos összegbe kerül.Akkor 800 ezret fizettem,plusz 112 ezer volt a Bosch szivattyú.Nagyon szép tiszta víz jött,sosem vittem bevízsgálásra.Betegséget sem okozott,legfeljebb torok fájást,mert 8 fokos volt a vize .
Ha lesz kutad,a víz kivétel közel azonos legyen a beáramló vízzel.
Menbrános szivattyút meg tilós bele rakni.
Ahány kútfúró annyi tarifa .
Köszönöm az eddigi válaszokat. Egyértelműsíteni szeretnék.
Iható minőségű vizet adó kutat szeretnék. Amivel egy kisebb nyaralót el lehetne látni iható vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!