Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy kútfúrás?

Mennyibe kerül egy kútfúrás?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A kérdésem mivel számoljak ha egy fúrt kutat szeretnék ami iható, van rá engedély és bevizsgált. Nem tudom hogy pontosan mik a szabályok. De a területen amit meg szeretnék venni nincs vezetékes víz. Mindent szabályosan szeretnék.

Bármilyen tapasztalatnak is örülök. Köszi.

jan. 24. 22:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
45%
Méterre fúrnak kutat, átmérőtől függően. Gondolom négyzetméter akart lenni az nm, az szerintem hülyeség.
jan. 25. 15:15
 12/20 anonim ***** válasza:
55%

Most ott tartunk házi használatra (kert öntözése,állat tartás,házi viz felhasználáshoz) nem kell engedély,a rég fúrt kutakhoz sem,50 m ig.

Engedély azoknak kell,akik nagy terület öntözéséhez fúratnak kutat,akár napi több 10 m3 kivételére.Az önkormányzat jegyzője informálni tud .

1995 ben fúrattam kutat.Valamivel több mint 50 m,de senki sem mért még utána.Van bent 6-8 m es vízoszlop.200 mm fúróval lett fúrva .90 es 15 bárt kibiró cső lett lerakva,nem egy szennyvíz elvezető.A lerakott cső alján kb 6 m van víz szűrő.Ezen részen vizszűrű kaviccsal is fel van töltve.

A kútfúróknál is tarifa rendszer működik.Az első 10 m x összeg.Ha 8 m akkor is .Utána minden m azonos összegbe kerül.Akkor 800 ezret fizettem,plusz 112 ezer volt a Bosch szivattyú.Nagyon szép tiszta víz jött,sosem vittem bevízsgálásra.Betegséget sem okozott,legfeljebb torok fájást,mert 8 fokos volt a vize .

Ha lesz kutad,a víz kivétel közel azonos legyen a beáramló vízzel.

Menbrános szivattyút meg tilós bele rakni.

Ahány kútfúró annyi tarifa .

jan. 25. 15:57
 13/20 anonim ***** válasza:
22%
Milyen átmérőjűt akarsz??
jan. 27. 14:46
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Egyértelműsíteni szeretnék.

Iható minőségű vizet adó kutat szeretnék. Amivel egy kisebb nyaralót el lehetne látni iható vízzel.

febr. 4. 06:28
 15/20 anonim ***** válasza:
78%
Kútfúrás folyóméterre van, így a nyaralód elhelyezkedésétől is függ, hogy milyen mély kút kell. Pl Sopron környékén most olyan 13-15e/méter az ár (ismerős most készül fúratni), normál öntözéshez nálunk 42m-es kellett (picit magasabban vagyunk)
febr. 4. 09:14
 16/20 NTBS ***** válasza:
26%
Szakember és területi viszony függvényében változik.
febr. 5. 14:45
 17/20 anonim ***** válasza:
16%
Egy nyaralóba teljesen felesleges iható minőségű kutat fúrni, mert drágább, mint a hálózati víz.
febr. 26. 10:58
 18/20 A kérdező kommentje:
Igen a csapvíz valóban olcsóbb. És örülnék is neki nagyon ha lenne, de így marad a kútfúrás. Szóval valaki valami információt az eredeti kérdéssel kapcsolatban??
márc. 5. 16:30
 19/20 anonim ***** válasza:
Google kidob minden infót. Esővíz esetleg nem megoldható? Vannak már kerámia, stb vízszűrők is.
márc. 5. 17:34
 20/20 anonim ***** válasza:
A vízminőséget be kell vizsgáltatni! Az legyen az első!
márc. 6. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!