Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 80m-es kút fúrása homokos...

80m-es kút fúrása homokos talajon, sík területen mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
A jelenlegi árak érdekelnek.

2022. jún. 4. 15:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Én csak nagyon halványan lejtősről tudok nyilatkozni (de szerintem fúrás szempotjából mindegy is) Tegnapi infó egy nagyon tuti kútfúrótól, 9eFt/m.
2022. jún. 4. 16:13
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Az árakat a kút fúrók több féle módon alakíthatják ki.

Mindent visz,és te "kulcsra készen"kapod.

Ő viszi a csövet,melynek bizonyos alsó méterei szűrőzve vannak.

Olyat,hogy x ft/m ez csak a végén átlag lehet.

Olyan lehet ,hogy az első 8 m Pl,9 ezer,a többi meg 15 ezer/m.

Sok itt a variáció,mindig az adott kútfúró dönti el,milyen tarifát alkalmaz. Úgy gondolod,hogy 80 m az végig homokból fog állni.

Lehet akár 10 m kemény kőréteg is a talajban.De ettől sem tartanak úgy a kút fúrók,mint a kút alján betörő "fosó" homoktól. A kútmélysége nem attól függ,hogy sík homokos területen fúrják,vagy domb,hegy tetején,hanem hol talál bele a kielégítően vizet adó rétegbe.Ez határozza meg a kút mélységét.

2022. jún. 4. 17:34
 3/17 anonim ***** válasza:
ásott kutam van, ezért a buta kérdés...a fúrt kút csőátmárője egyforma?..mert a csőszivattyúnak is van egy adott átmérője..és nagyon nem mindegy, hogy 110-est, 125-öst fúr-e..
2022. jún. 4. 18:30
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
3. Az én kutam 40-es, de gyakori a 110-es is.
2022. jún. 4. 19:22
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutamba 90 es 15 bárt kibiró müa. cső van lerakva .Csak 60 m mély .

Van bent 14 m es vízoszlop.A szívattyú 12 m t lóg bele a vízbe .

Nem az a lényeges hányas a cső,hanem jó vízadó rétegbe legyen.

Az ásott kutaknál,csak a kút alján tud a víz bejönni,fúrt kútnál,a letett cső teljes hosszában,ami le lett szűrőzve .

2022. jún. 4. 20:50
 6/17 anonim ***** válasza:

Látom vannnak itt hozzáértők, ezért megkérdezem - nyilván a Kérdezőt is fogja érinteni - hogy mit jelent ez:

Amikor a telket vettük, a régi tulaj (sajnos azóta meghalt, így őt nem tudom megkérdezni) azt mondta, hogy 56 m-ig van fúrva, 26 m-ig csövezve, a motor meg 24 m-en.

Ennek így mi értelme van, hogy csövezés nélkül ki van fúrva? Nem mosódott már az össze?

Sajnos tavaly eltűnt belőle a víz, nem tudom van e értelme továbbfúratni?

2022. jún. 4. 21:36
 7/17 anonim ***** válasza:
25%
Ezt én sem értem, azt se hol, miért kell ilyen mélyre fúrni. Az enyém talán 24 méter, de 9 méter körül volt egy vízadó réteg, aki csinálta, azt mondta,menjünk lejjebb. A szomszédé 9 méterről szívja, teljesen jó. A szivattyú meg fent van talajszinten.
2022. jún. 4. 21:42
 8/17 anonim ***** válasza:
36%

Ugye?

A Kérdező meg egyenesen 80 m-ről beszél...

Hátha jön valaki és “megvilágosít” minket!

2022. jún. 4. 21:46
 9/17 A kérdező kommentje:
2 db 15 éve működő kutam van két különböző helyen 50m és 55m-es. A kérdés nem az volt hogy miért szeretnék 80m-es kutat, hanem hogy mennyiből jön ki most egy ilyen kút fúrása homokos, sík területen.
2022. jún. 4. 22:10
 10/17 anonim ***** válasza:
36%

Bocsánat, nem akartam belerondítani a kérdésedbe és a lelkedbe, csak felmerült a kérdés, hogy minek kellenek ilyen mély kutakat fúrni (pénz!) ha csak a fele van csövezve.

Az 1-es válaszomban megírtam a kérdésedre a választ.

2022. jún. 4. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!