Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi várható el a szomszédtól?...

Mi várható el a szomszédtól? (telekhatár problémája)

Figyelt kérdés
2 éve építkeztem ide, telekhatáron kell építkezni, így a szoszéd is telekhatáron van. Van egy több évtizedes melléképülete, amiről esik át hozzám a vakolat. Azt mondja szeretné javítani, de most nincs rá pénze. Egyszer átjött leverni a laza részeket, meg feltakarított maga után, de most télen megint nem jó a helyzet. Meddig kell tűrnöm? Mit tehetek? Szóltam neki, most azt mondja tavasznál előbb nem tud vele mit kezdeni.
2024. jan. 10. 15:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Jó az ilyen szomszédi (v)iszony... :) Én írtam, hogy "Géza, csináljuk meg együtt". Hát nálunk ez valahogy így működik. Amikor a garázsunk oldalfalát vakoltuk, színeztük, felajánlotta a szomszéd, hogy csináljunk valami átjárót és menjünk amikor akarunk, ne kelljen hozzá alkalmazkodni. Csináltunk egy nyitható kerítés elemet, de mindig szóltunk neki, ha átmentünk. Most egy melléképületet bontottunk, ugyanúgy felajánlotta, hogy ugorjunk át, amikor csak kell. Neki nincs a mi telekhatárunkon épülete, de van omladozó garázsfala, ami ronda... Zavar, mert nem azért rendezgetjük a saját kis környezetünket, hogy ezt nézzem, de sosem szólnék emiatt, hacsak fel nem ajánlom mellé, hogy csináljuk meg együtt. Részemről ez így lenne fair, mert egyébként amennyit tudok róluk, ígyis éppen elég bajuk van, pont még az én (mit sem érő) pampogásom hiányozna nekik... Mellesleg kispénzű ember nyilván oda teszi a pénzét, ahol NEKI komfortos. A legutolsó, hogy a szomszédja felé nézzen ki valahogy a melléképülete. Normál ember ezt szerintem feldolgozza akkor is, ha szúrja a szemét valami.
2024. jan. 11. 15:44
 22/22 anonim ***** válasza:

Nekem a szigetelés végével a viharos szél letépte a pupozott 8m3 konténerről a hálót és beterített mindent polisztirol darabokkal. Mire oda értem madzaggal, már a szomszédaim összeszedték kb 90%-át. Segítettek lekötözni is.

Meg is hívtam őket ház avatóra :))

2024. jan. 11. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!