Mi várható el a szomszédtól? (telekhatár problémája)
Mivel a helyzet fennállt akkor is amikor vetted a telket, így nem hivatkozhatsz arra hogy most állt elő a helyzet.
Télen valóban nem lehet vakolni.
Ha nagyon zavar, vakoltasd be te.
Tehát 2 éves bevándorló vagy, egy összeszokott emberekből álló településen. Elköltöttél 70 milliót, gondolom nem néhány évre terveztél vele.
Jól gondold át, hogy te akarsz-e lenni az a személy akit rühell a település.
Komolyan 1 kg fűmagért akarsz jegyzőhöz fordulni? Mert a kártérítésed kb ennyiből fog állni... Lefordítva megér neked nagyon max 10000 ft-ot, hogy utáljanak?
Mindezt úgy, hogy a szomszéd megoldási javaslattal ált elő, amit meg is fog csinálni. Emiatt pedig készülj fel arra, hogy könnyedén a település célkeresztjébe kerülsz. Bármit rosszalkodsz, aztán simán feljelentenek.
pl: nyáron kerti party és 22:00 után még nevetgéltek és diszkréten, de szomszéd udvarán is hallhatóan szól a zene, erre feljelentenek csendháborításért. Vagy vasárnap délután nyírod a füvet, mert egész héten esett az eső (nálunk ekkor nem szabad), kiszökik a kutyád, stb.
Ha feljelented,azt mondja a munka folyamatban van...ott hagy egy vödröt, seprőt, lapátot..oszt jó napot.
... más tippet nem adok,hagyd a francba.
Szólsz neki, hogy "Kedves Géza! Ne haragudjon má', de egyrészt ez így nagyon ronda, másrészt balesetveszélyes a gyerekeidre nézve (azt inkább hagyd ki, hogy szennyezi a gyeped :D). Segítek leverni, sőt, szívesen veszek néhány zsák vakolatot is, veszünk egy rekesz sört és tavasszal egy szombaton együtt megcsináljuk. Mit szólsz?"
Amikor odaépítkeztél is ronda volt nem? Így nagyjából ezt tartanán normális és célravezető megoldásnak és mégcsak olyan túl sokba sem kerül...
Köszönöm a válaszokat. Az igazgat megvallva én vagyok a másik szomszéd, akit éppen cseszegetnek, csak kíváncsi voltam milyen lehetőségek bukkannak fel, ha máshogy teszem fel a kérdést.
Én 3 éve vettem az ingatlant, emez a muki 2 éve költözött ide. Az enyém felújítandó, haladok ahogy tudok. Ablakcsere, szigetelés, stb. Nyilvánvaló, hogy a melléképület renoválása odébb van, de már egyéb melléképület bontására is elköltöttem 2 milliót teljesen soron kívül, nehogy gondot okozzon.
A pénzem nekem lassan jön be, önerőből haladok, saját kézzel, munka mellett. A probléma hogy idejött az új szomszéd csokkal vonóval, és most minden alkalommal pampog, hogy a vakolattal valamit csináljak. Levertem neki a laza részeket tavaly, tettem le fóliát, utolsó porszemig feltakarítottam mindent.
Akkor lesz értelme újravakolni az egészet, ha az a műhely új tetőt kap, addig néhol ázik, felesleges vakolni. Ez viszont több milliós tétel lesz. Egyelőre a főépület viszi a pénzt terv szerint, nekem meg az a fontos. Mikor jeleztem felé hogy két részben szeretném csinálni, tehát egyszer a főépület homlokzatát, majd később a melléképületet, akkor leállt hisztizni, hogy így neki 2x kell beengednie, és 2x kell tűrnie a jelenlétemet, úgyhogy legyek kedves egyben megcsinálni.
Azt tudni kell hogy ez én házam itt áll már 50 éve, abszolút semmi nem változott negatív irányban azóta, hogy ő kiválasztotta magának építési teleknek.. Csak annyi, hogy oldalbatöltötte 40 centi földdel oldalról, amitől a pincében bokáig kellett járni vízben, eláztatott a retekbe, végül 1 év után a házának a kivitelezője idejött drénezni, lemezelni, de hagyjuk is hogy milyen minőségben. Még én kérek elnézést amiért szabálytalanul töltötte fel a földet és nagy kárt okozott, ennek ellenére nem rugóztam rajta, pedig ebben az esetben az anyagi kár tényleg nem 2 csomag fűmag ára volt, de kussoltam, kedves voltam.
Ahogy egyébként végig, baromira kedves, udvarias voltam vele, feleségem túlságosan is, tördelte nekik a kezét, meg stresszelt, pedig baromira nem kéne.
Látszik hogy mi is haladunk, nem elhanyagoljuk a helyet ahol élünk, de mi nem generálozunk, hanem dolgozunk, megkeressük az árát és megcsináljuk, ez meg nem 2 perc. Én nagyon büszke vagyok arra hogy 3 év alatt ennyi mindent meg tudtunk csinálni, csak ez a kis mitugrász próbálja elvenni a kedvem tőle, és teljesen megkeseríti az életemet.
Sajnos én kifogtam a legrosszabb típust. :(
Mikor cseréltük az ablakokat előre szóltam neki tök KEDVESEN, hogy majd azon a napon ne álljon az ablak alá, nehogy valami ráessen az autóra.
Aznap este áttelefonáltam, mikor még le sem vonultak az ablakosok, hogy sajnos átesett egy takaróléc és 1-2 purhab darab amit levágtak, de sötét van, majd világosban összeszedem.
Másnap mentem át délben, csöngettem, nem voltak otthon. Egy órával később jött az anyám, látta hogy a szomszéd asszony szedi a purhabot, mondja neki ne csinálja, mert jövök én és összeszedem, csak nem voltak itthon. Erre leüvöltötte anyámat, hogy tudnunk kellene hogy ott kicsi gyerekek vannak, ezért délben nem lehet oda menni.
Namost..
- szóltam előre
- jeleztem hogy tudom hogy esett át pár szirszar
- átmentem összeszedni de nem nyitottak ajtót
- végül ő üvölti le az anyámat.
Tortát ne süssek?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!