Hány fok van nálatok a lakásban?
4+
Most nézem igazából, nem konkrétan fűtési szezonra szól a kérdés, csak valószínű.
Nálam télen-nyáron fix 24°C, Mikor a gázkazánt átváltom nyári üzemre a melegvíz miatt kb áprilisban, akkor elindulnak a klímák és meg sem állnak kb októberig. Átmeneti időben a padlófűtés nem tudja lekövetni a hőmérséklet változásokat, ezért ilyenkor a klímák dolgoznak.
Az állandó hőntartással a klímák fogyasztása vicc kategória, gyakorlatilag minimum teljesítményen mennek. Így a falak nem tudnak átmelegedni, azaz ezt nem kell leküzdenie azokkal ellentétben, aki kapcsolgatják.
Költségekben pedig éves szintre bontva:
fűtés:
5,8 m3 gáz/hasznos m2 --> 96m2-re = ~557 m3 -->~65000ft
hűtés + átmeneti időbeni fűtés (~7 hónap):
3,3 KWh/hasznos m2 --> 96 m2-re = 317KWh --> 22500 Ft.
Meleg víz:
11 m3/hó --> 15312 Ft
Összesen: ~103000 Ft/év, ezért nem érdekel. AA energetikás ház.
Az én esetemben igaz, de már BB házaknál sem tud megtérülni a hőszivattyú felára az élettartama alatt a kondenzációs gázkazánhoz képest.
21°C
Midea oldalfali klíma. Családi ház. Régebben fával fűtöttem, árban ugyan ott voltam.
21.5 gázkazán
Este 10ig megy, utana teljesen kikapcsol masnap delutan 5ig. (Akkor erek haza munkabol)
Reggel kb 20 fok
Es 5tol megint felfut 21.5re
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!