Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ilyen kazán huzatszabályzó...

Ilyen kazán huzatszabályzó mennyire lehet hibás? Teljesen új a kazánnal együtt. Vagy én nem ismerem a működését.

Figyelt kérdés
Ha hatvan fokra állítom frankón mozdul a kar lefele amint eléri a víz a hatvan fokot. Ahogy hül meg vissza is áll. Viszont negyvenre ha állítom, hiába éri el akár a hatvan fokot, akkor se akar megmozdulni. (negyvennél se)
2024. jan. 1. 21:08
1 2
 11/19 mindentudó99 ***** válasza:
Teljesen mindegy mennyire pakol oda neki. Ha 40 fokra van állítva szabályzó akkor nem mehet fel 60 fokra a víz. Mivel nem kap oxigént ami táplálja az égést. Feltéve ha jó a szabályzó és jól is van beállítva.
2024. jan. 6. 12:12
 12/19 A kérdező kommentje:

"Mivel nem kap oxigént ami táplálja az égést."

Aha, tehát akkor faszén formában szedem ki azt a fát ami rajta van és ég amikor eléri a hatvan fokot?

Ezt max akkor lehetne kijelenteni, hogy nem forrhat fel, meg nem melegszik tovább ha az adott kályha, kazán egyfajta, egy méretű formájú fához lenne megalkotva....

2024. jan. 6. 19:17
 13/19 mindentudó99 ***** válasza:
Két kazánnal fűtöttem így. Sose ment a viz a beállított hőfok fölé. Fatüzelésnél. Nem tudom nálad mi lehet a probléma. Lehet rossz a szabályzó. Az lehet még amit nem tudunk hogy mitől kering a víz. Ott lehet meg hiba ha pl a keringető keringeti a vizet az túl magas hőfokon kapcsol be ezért nem indul be a keringés. Így a nagy parázs feltudja hevíteni a kazánban lévő vizet ha az nem mozog. Akkor azon kell állítani hogy a keringető 40 fokon induljon. Mas nem jut eszembe
2024. jan. 6. 19:47
 14/19 anonim ***** válasza:

Egy kiállításon megkérdeztem, mi ez a huzatszabályozó? Így drágábban lehet eladni a kazánt!! Arra tényleg jó!!!!!!

Nem írom le milyen kazán kell, ha valaki FŰTENI és MELEGET akar, mert azt tapasztaltam, ami nem drága az rossz!!!!!!! Tele vannak az üzletek olyan kazánokkal, amikben bármi elégethető, erre jók, tehát ne panaszkodjon aki ilyet vesz, vegyen hozzá még puffer tartályt, felforrás elleni hűtőrendszert, alakítsa át a kéményét, tegye a kályhacsövet 45°-ba, hogy a

füst könnyebben kimenjen, vegyen még huzatszabályozókat a kályhacsőbe, a kémény tetejére, had lássák a szomszédok és irigykedhessenek, milyen szuper, Ők is venni fognak, aztán már csak egy vízteres kandalló segít, ami természetesen 98% hatásfokkal kifűti a lakást, keringető szivattyúval,

amihez a nap energiáját gyűjti a tetőn, amit nem baj ha árnyékos oldalra tetet, mert ott többen látják, meg biztos ami biztos légkondit ami hűthet és fűthet is, aztán kell egy fix hőforrás, ez a geotermikus hő és ne feledkezzen meg a gázról sem, mert drága, de KÉNYELMES!!!!

Jelenleg panelban tengődünk, mivel éppen feljelentettek valakit, mert nincs rendes fűtés, bebizonyították tegnap, ha kint meleg van, tudnak fűteni, de csak vagy sokat, vagy keveset!!! Amikor a szakember kijött, a függőleges ágat a földszinten légtelenítette, mikor megkérdeztem mit csinál, sértődötten elment, a légtelenítőt nyitva hagyta, még jó hogy észrevettem és elzártam!!!!

Tanácsot adhatok, én névvel írok meg néha telefonszámmal, de az érdeklődő, ha van, már mindent megvett, kazánt nem csináltat, másban meg FŰTENI nem lehet és a legjobb fűtőanyag a lignit-brikett, ami "koszol"!!!!!!!

Elbúcsúzom mindenkitől, nyugodtan kísérletezzenek, én a TV2-n értesülök,

hol mi égett le, hányan kaptak CO mérgezést, hányan haltak meg, a reklámban meghallgatom, "lent" hogyan borotválja magát, vagy már azon törtem a fejem a hüvelygombát hogyan tehetném fogyaszthatóvá, de egy fiatal hölgy azt mondta, ez már meg van oldva, mint a fagyit..........!!!!

75 évesen is tanultam valamit!!!!!!!!

2024. márc. 3. 06:22
 15/19 A kérdező kommentje:

Te nagyon idióta vagy ha a huzatszabályzó működését, miértjét nem érted...

Nekem amúgy nem kazánom van, hanem vízteres kandallóm. Ami jócskán megcáfolta kettő hónap alatt az elméletet...

A TV.t pedig csak tessék sokat nézni. Ott sok okosságot lehet hallani az infláció csökkenéséről, illetve, hogy mennyire jól élünk. Nálunk pl. CO. mérgezésnek tituláltak nem egy természetes halált. Persze ha azt a TV is bemondja, biztosan igaz. Nem beszélve a szándékos gyujtogatásokról amiket nem annak tüntetnek fel, hogy fizessen a biztosító. Na, az ilyenek miatt virágoznak az unokázós csalók....

2024. márc. 3. 08:39
 16/19 mindentudó99 ***** válasza:
#14 Britt tudósként kutatta ezeket ki?
2024. márc. 3. 16:24
 17/19 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy idióta vagyok, csak kettőnk között az a különbség, én FŰTÖK, te meg TÜZELSZ!!!

Nálam a primer huzatigény kisujjnyi, nálad tenyérnyi!!!!!!

16/16-nak a vízbontásnál megtalálod az angol nevét!!!!!!

2024. márc. 15. 18:53
 18/19 A kérdező kommentje:
He?
2024. márc. 15. 20:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Ja!
2024. ápr. 12. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!