Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az önkormányzat/állam el...

Az önkormányzat/állam el fogja venni a házat?

Figyelt kérdés
Édesanyám már két éve elhunyt és én azóta egyedül élek a házában, ami még mindig az ő nevén van. Én lennék az egyetlen örökös, de rokkant vagyok, és két év alatt nem volt annyi pénzem, hogy elintézzem a hagyatéki eljárást. A számlákat fizetem, csak semmi nincs a nevemen. Meddig maradhat az ingatlan az elhunyt nevén?

2023. dec. 26. 07:00
1 2
 11/17 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
90%

Itt valami nagyon fura ebben a történetben.

Halotti bizonyítványod van?

2023. dec. 26. 10:53
 12/17 anonim ***** válasza:
Illetékeket ki kell fizetni, plusz papírmunkáért is pénzt kérnek, de ez megáll 100e Ft. alatt. Én összesen 40 ezret fizettem a közjegyzőnek, igaz nekem nem kellett házat átíratni.
2023. dec. 26. 16:42
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Közjegyzőnél érdeklődj!
2023. dec. 26. 16:43
 14/17 anonim ***** válasza:
Önkormányzat biztos nem csak a végrehajtó.
2023. dec. 26. 17:37
 15/17 anonim ***** válasza:

A közjegyzőtől kellett volna kapnod értesítést a halál után pár hónappal, hogy mikor és hol lesz a hagyatéki tárgyalás, ezen az is rajta van, hogy mennyibe kerül az eljárás. Ez az ingatlan értékétől függ, korábban írták is, hogy kb mennyi lehet, azért ez semmiképp sem százezres, hacsak nem egy kastélyt örököltél. Nem kell ügyvédet fizetned. Eddig nem kaptál semmi ilyen értesítést? Ha nem, akkor az illetékes közjegyzőnél érdeklődj, mivel neki ki kell állítania a hagyatéki végzést, hogy a nevedre kerüljön a ház.

Emiatt nem fogják elvenni a házat. De minél előbb kellene intézkedned.

2023. dec. 28. 20:08
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Természetesen van halotti bizonyítvány, de két év alatt nem kaptam értsítést közjegyzőtől, meg senkitől.
2023. dec. 29. 04:41
 17/17 anonim ***** válasza:

Hívd fel a területileg illetékes közjegyzőt, itt van a közjegyző kereső:

[link]

Általában elindul a folyamat a hatóságok értesítése alapján, itt történhetett valami gubanc. De telefonban fognak segíteni, hogy hogyan tovább.

2023. dec. 29. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!