Magyarországon miért nincs igény a köztisztaságra?
Ebben az országban akármerre jár az ember, szemét szemét hátán. Miért ilyen ez a társadalom, hogy mindent szét kell dobálni, fel kell borítani, össze kel törni, fel kell gyújtani, le kell sz@rni, össze kell hányni.
Miért ennyire primitívek egyesek? Illetve a hatóság miért nem tesz ellene semmit? Például mint az olaszoknál ahol egy sörözdoboz eldobása 300 Eurót ért környezetszennyezés címen.
Nem csak nálunk, egy csomó országban jellemző ez és én bárhol látom mindig gondolkodom rajta, h az ott élőknek ez így jó? Szeretik a koszt, a büdöset? Nekem a legmeglepőbb Svédország volt. Volt az északi országokról egy képem, h ott mennyire rendben van minden, aztán mikor ott jártam hegyekben állt a szemét az erdőben, mint ha csak itthon lettem volna.
Az én közvetlen környezetem szerencsére elég tiszta, de elég 1-2 utcával arrébb menni és már a flakon, a zacskó meg minden más eldobálva. Undorító. És ahogy írja az első is a drága kocsikból ugyanúgy kidobják a szemetet. Hát igen a pénzzel nem jár együtt automatikusan kultúra és igényesség. Valaki kérdezte a csikk eldobálást is. A legnagyobb nyugalommal írták emberek, h persze ők mindig eldobják, mint ha ez normális dolog lenne. Érdekes én is cigiztem 14 évig és mindig meg tudtam oldani, h elvigyem egy kukáig a csikket.
Amiért nincs igény többségében rendre se, vagy átláthatóságra, korrupciómentességre vagy demokráciára. Rengeteg a primitív nálunk, és mivel a szabályok és törvények sincsenek betartatva (sokszor alapból betarthatatlan, zavaros, esetleg kifejezetten gumitörvények születnek szándékos és rendszerszintű jelleggel), ezért sokszor a legprimitívebb réteg fogja a környezetét is lehúzni a saját szintjére. Ami még gond lett és ez is csak növekedni fog a szemétszállítás tönkretételével, azok az illegális hulladéklerakatok, gyakorlatilag már mindenhol. Falu széle, mező, rét, de már az erdeinkben is.
Igazából meg a társadalmunk eljutott arra a szintre, sokan olyan életszínvonalon és ember alatti minőségben vegetálnak, hogy a szemét kérdés lesz számukra a leginkább huszadrangú tényező. És ez is probléma, hogy ide jutottunk.
#2 "Nem csak nálunk, egy csomó országban jellemző"
Igen, na de milyen országokra? Szerbia meg India?
Magyarország még egészen ok.
Hasonlítsd össze Budapestet Párizzsal, vagy Nápollyal.
Az élérevasalt Németországból sem maradt már semmi, szétkurták a bevándorlók.
A miértre nem tudom a választ, egyszerűen balkáni szar vagyunk.
Saját magam láttam annyiszor a belvárosban, hogy a ránézésre több milliót magán viselő cicababa oda szaratja a kutyáját a járdára majd sétál tovább. Vagy Porscheba beül egy kifejezetten igényes külsejű, fiatal srác és azzal a lendülettel kidobja a kólás flakont az útra.
Szintén újgazdag anyuka szájából hallottam, miután a kölyke megette a csokit és kezében volt a papírja: "Fúj, szemét, dobd el". Amikor a munkások akik látták rá szóltak, akkor még az anyuka volt vérig sértve.
A kedvencem amikor beállnak kajálni a Penny parkolóba a prolik mert ingyen van, aztán ott is a komplett menü landol a kocsi mellett a földön.
Nekem lenne igényem rá, csak kilométereket gyaloglok, míg találok egy szemetest. Már zsebhamutartót is vettem, hogy ne kelljen kézben hurcolnom - eldobni pláne nem szeretném.
"kilométereket gyaloglok, míg találok egy szemetest"
Ezzel úgy vagyok, hogy amit el tudott az ember hozni, azt haza is tudja vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!