Magyarországon miért ennyire jellemző a túlsúly az embereken? Ennyire nincs rá igény, hogy a "pocak" ne legyen ott már 25 éves kor felett is?
Én inkább a nőkön veszem ezt észre, rengeteg az elhízott nő szülés után, aki beletőrödik, mert már a férj úgy is meg van. Ha szeret meg elfogad így. Aztán ebből van a sok megcsalás.
A szingli 25 év alattiakon én inkább egyre elterjedtebb sportos alkatot vettem észre általánosságban, egyre nagyobb divat a kondizás, sportolás, mint a fogyókúra.
Amíg itthon a gépjármű státuszszimbólumként funkcionál, addig nem lesz változás e téren.
Van olyan ismerősöm, aki annyira lusta, hogy két utcával arrébb gyalogoljon a boltba, helyette kocsival megy. Az egészséges életmód ráadásul anyagilag megterhelőbb, mint az olcsó ketchupos parizel.
Nekem a kedvencem az, hogy kisvárosban élek (tehát nincsenek nagy távolságok) és a gazdagnegyedből az edzőterembe és külön a fitness terembe is, nagy dög autókkal járnak le, az se baj, ha nincs már szabad parkoló, simán elfoglalják a járdát. Vaagy, a másik opció, hogy az edzés vége előtt már ott áll a párja, persze az is szabálytalanul, nehogy már pár métert gyalogolni kelljen. Ugyan ez van az utcánkban, ahol gyerekeknek tartanak foglalkozást. Azokban az időkben gyalogosan és autóval is borzalmas a közlekedés, mert elfoglalják az egész utcát... Na mindez a táv max 1,5 km.
Ebből azt is akarom kihozni, hogy ezek a dolgok már kb. luxus szimbólumok, egy átlagkeresetű ember meg nem tudná fizetni a havi bérletet, plusz vannak olyan foglalkozások ami bőven benne vannak egy normál munkaidő beosztásban...
Na meg a zöldségek-gyümölcsök ára a húshoz képest egekben van. Simán el lehet bhaszni 1 napi zöldségre több mint 2000 ft-ot.
Akkor lepődnék meg ezen, ha a zöldséget vágnák poton pénzért utánad, hogy rájuk ne rohadjon, mint pl. Londonban nagyobb marketekben. Akkor jogosabb lenne a kérdésebb.
Ez nemcsak Magyarországon van így, hanem elég sok országban. :D jópár helyen jártam már a világon és elég sok túlsúlyos ember van.
De egyébként szerintem egyszerű:
A cukormentes csoki táblája 1000 forint. A cukormentes proteinszelet 510 forint. Ehhez képest egy tábla, jó cukros Milka csoki 300 forint.
A popcorn 99 forint, az egészségesebb kölesgolyó zacskója több mint 300. Én most 1600 forintot fizettem 5 gombóc fagyiért, ami cukormentes.
A teljes kiőrlésű kenyér 500 forint (vagy van ennél is drágább), a sima kenyeret jobb helyeken megkapod 200-400 forint között.
A zöldség és a gyümölcs baromi drága, olcsóbban kijössz ha valami mirelit "húst" veszel és azzal laksz jól.
Emellett persze befigyel a lustaság is, mert este a tévé helyett lehetne sétálni vagy futni is, az ingyen van.
Én is autóval megyek mindenhova, mert a tömegközlekedés színvonalon aluli, megbízhatatlan, nincs kedvem megfulladni mások izzadtságszagától sem. De nálunk mondjuk nincs is bolt a közelben, szóval a kocsi az nem indok az egészségtelen életmódra.
De jót szoktam röhögni, mert elseje után pl tömött kocsisorok várakoznak a Meki előtt a drive-nál...
"az edzőterembe és külön a fitness terembe is, nagy dög autókkal járnak le"
Lurdyban az irodaházban dolgozom, földszinten edzőterem, rendszeres, hogy az edzőruhás emberek liftet várnak, minthogy fél emeletet lesétáljanak a parkolóba.
Na hagyjuk, hogy Budapesten például autóval jobb lenne járni. LOL
Dugó dugó hátán. Piros piros után. Inkább jár az ember metroval.
8! LOL! Leszarom ha 2 órát is állok a dugóban, de inkább hallgatok zenét a klímás/fűtött autóban, minthogy másnak az izzadt, szőrös teste hozzámérjen vagy csodálhassam szandálban a gombás lábkörmöket, meg szagoljam a csövesszagot.
Nem szeretem a hering effektust, inkább elindulok előbb, de ne kelljen másokat szagolgatnom.
4:
Az édesítőszeres csoki és proteinszelet nem alapszükségelt, nem kell ilyeneket enni, hogy ne hízzál el. A sima csoki meg jóval drágább, mint nem venni nasit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!