Rozsdaoldót hogyan kell használni?
Fűtéscsövekre kellene kenni. Pár helyen kis rozsda van rajta, illetve néhány másik helyen hegesztve lett. Javarészén még a régi festék van.
Eddig lecsiszoltam a kritikus helyeken. Hogyan vigyem fel a rozsdaoldót? 1 vagy 2 réteg? Meddig száradjon rajta, és mikor lehet festékkel kenni a csövet?
Nekem a rozsdaoldo eddig csak ugy mukodott ha egy lavorba kiontottem es belemeritettem a targyakat...
Ecsettel allitolafg folyamatosan kenegetni kell hogy mindig nedves legyen.. de nekem ugy sose mukodott, vagy turelmetlen voltam.
Van olyan festék amit rozsdára lehet kenni (pl. kalapácslakk) én azzal bekenném rozsdamarás helyett. Előzőleg persze egy kicsit meg kell drótkefézni, hogy a porladó rozsdarészek lejöjjenek.
Az a baj amúgy ezekkel a rozsdaoldókkal, hogy a bőség zavara van, de kevés az ami jó is. Emlékszem, amit 15 éve vettem, az akkor ecseteléssel elég jól levitte. Két éve vettem újat, szinte hatékonytalan volt.
Nem tudom, miket kenceficéznek össze, de valahogy nem olyan mint régen. Kromofág sincs normális, közelébe sem jön a réginek.
Már mindent annyira "környezetbarátra" akarnak csinálni, csak épp az eredeti rendeltetés sikkad el...
Aztán meg a rozsdaoldó se olyan ám, hogy megszárad és ráfesthetsz. Ragacsos-nyákás felület marad vissza, amit petróleummal le kell tisztogatni, utána jöhet az alapozás, aztán festés.
Aprólékos munka, ha jóra akarod csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!