Ha annyira olcsó a gáz még mindig (egyesek szerint), nagyanyám miért fizet 50 ezres átalányokat még mindig havonta rá?
Úgy hogy tavalyi fűtési szezonban már rá lett segítve fával is és nincs is olyan nagy háza. Igaz szigetelés 0.
A gáz horror előtt volt viszonylag olcsó, havi 25 ezer körül fizetett.
Na de ez felugrott 75 ezerre 22 őszén... s kínlódva, rásegítve fával tavalyi szezon óta sikerült 50 re levinni.
Évi 600 ezer forint.
Én 35 ezerért per erdei köb vettem legutóbb méteres rönk keményfát úgy hogy az udvarra borították le.
Tehát a mostani gázszámlájából vehető lenne 17 erdei köbméter fa.
Annyi még nálunk se fogy, egy sokkal nagyobb házban, inkább 10-12 körül évente.
Úgyhogy mi ez a baromság hogy olcsó a gáz meg mindenki hülye aki fával fűt?
Ez max. a rezsicsökkentésig volt igaz, mióta drága a gáz,szerintem nem.
A limitig olcsó (évi 1729 m3), a limit felett nagyon drága.
Én limit alatt vagyok 160 ezer volt a tavalyi főzés, fűtés, melegvíz.
Most, hogy a piaci ár többszöröséért adják a limit felett a gázt, persze, hogy drága. De előtte több mint tíz évig stabilan olcsó volt.
Ha meg az utcát fűtöd, az semmivel se olcsó.
Hát nem kell csodálkozni, nulla hőszigetelésű házon, ahol a nyílászárók is rosszak, hogy ennyit fizet.
Mi meg szépen lassan, 5-6 éve rendbe raktuk a házat, amíg más nyaralgatott, mi szigeteltünk, következő évben nyaralás helyett ablakcsere. 4 éve nagyobb belső felújítás, új fűtés, álmenyezet szigeteléssel stb. Éves fűtésszámlánk nincs 80ezer.
Előtte fával fűtöttünk, így nincs összehasonlítási alapunk sem.
De egyet ki merek jelenteni, nem drága a gáz, sőt inkább olcsó. Ausztriában a kolegák azt mondták hogy azzal a szöveggel kint majdhogynem csajozni lehetne, hogy 200 euróból fűtjük a házat, de nem havonta hanem évente.
És mik mennek gázzal nála?
És ugye csak ott fűt, ahol éppen üldögél vagy fekszik? Nincsen a 100 nm egész évben 23 fokra felfűtve, ugye?
És ugye jól van lejelentve a gázműnél, hogy milyen készülékek mennek nála gázzal?
Mennyi az éves fogyasztás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!