Mivel lehet biztosítani a padlófűtést, ha nem gázkazánnal?
Villanykazán, hőszivattyú (ez a legolcsóbb), vegyes kazán + puffer.
Nagyjából ezek jöhetnek szóba egy átlagos családi házban.
"elektromos fali fűtőpanelek vannak a szobákban, de padlófűtés van a pl. nappaliban"
Tudni kellene, hogy mivel működik a padlófűtés. Úgy vélelmezem, hogy egy olyan helyen, ahol nincs gáz, és elektromos fűtőpanelek vannak, ott a padlófűtés is elektromossággal megy. Most vetted a házat? Meg kellene kérdezni az eladót, mi van a padló alatt lefektetve. Vezetékrendszer a fűtővíz számára, vagy elektromos árammal működő "fólia"?
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat.
A háttér:
Találtam egy megfelelőnek tűnő ingatlan hirdetést, de ennyi infóm volt a fűtésről.
Azt elfelejtettem írni, hogy nincs sem vegyestüzelésű kazán sem pedig cserépkályha, kandalló az ingatlanban, ez tudott.
A hőszivattyú kizárt megint, mert akkor az egész ház arról menne, de kizárt az ár miatt is, plusz minimum leírja a hirdetésben.
Nyilván az elektromosság a hunyó.
Kövezzetek meg,de soha nem hallottam villanykazánról. Oké, utólag átgondolva nem más mint egy villany bojler egy keringető szivattyúval. Egészen egyszerűen annyira logikátlannak tűnik nekem villannyal fűteni a házat, nem gondoltam, hogy volna erre kereslet.
Akkor ez nem az én házam lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!