Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szomszédnak építkezéskor...

Szomszédnak építkezéskor mennyi métert kell biztosítani a saját telkünkből? (A házfala a telekhatáron lesz)

Figyelt kérdés

Próbáltam önkormányzatnál megkérdeznem telefonon, de sosem vette fel az az osztály, ahova átírányítottak. Személyesen nem tudok bemenni, mert nagyon messze van és a lábam tropára ment, nem tudom terhelni 1 hétig még.

Csak azért kérdezem, mert anno megkeresett a szomszéd, és akkor azt mondták, hogy jogilag fél métert vagyunk kötelesek, ennyi simán belefér.

Tegnap előtt jöttek, akkor már 1 métert mondtak, ezt furcsáltam, és mikor megemlítettem akkor hebegett, de nyugis emberként akkor még ezt is elnéztem.

Tegnap a lekerítéskor 1.4 méter terüeltet szedtek el, ezt már szóvá tettem, de ami bossznatott, hogy az ideiglenese kerítés felépítésekor, mert kutya is van nálunk, két dolgot is tönkrevertek a munkások, ami a telekhatártól 2 illetve 3 méterre van. Ez már bosszantó. Ráadásul még csak megsem említették, hanem a munkások elhallgaták, amit azonnal szóvá tettem, hogy visszahoztak a kórházból.

Én nekem nincs problémám azzal, ha biztosítani kell, mert ez a jogszabály. De az, hogy mást mondanak és mást csinálnak, az nem szimpli, de ez a kárt okoznak a saját telkemen és elhallgatják még inkább egy olyan dolog.

Remélem egyszer az önkormányzatnál is felveszik a telefont :D

2017. jún. 27. 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Biztosítanod kell, ez igaz, de neki meg helyre kell állítania és/vagy meg kell térítenie az okozott kárt!
2017. jún. 27. 10:29
 2/6 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy biztosítani kell, de nem láttam, hogy ki volt, és senki sem vállalta.

De reggel még az a két kár nem keletkezett, apró kár, de ha már ezeket is elhallgatják.

Igen tényleg az érdekel, hogy mennyi métert kell pontosan biztosítani. Neten sem találom keresőben, valszeg én használom rosszul :)

2017. jún. 27. 10:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Sajnos laikus vagyok, így nem tudom a választ a kérdésedre, de nem lehetséges, hogy nincs konkrét szélesség, hanem valahogy általánosan, hogy annyit, hogy a szükséges munkákat el lehessen végezni?

Másik tippem: próbáld fölhívni egy másik település építési osztályát, és ha mondanak valamit, kérdezd meg, hogy ez helyi rendelet, vagy országos jogszabály. Ha ez utóbbi, akkor nem is kell tovább kérdezned.

Harmadik tippem: ha van építészmérnök ismerősöd, pláne, aki kivitelezésben is járatos, könnyen lehet, hogy kapásból megmondja.

Az adott hivatalnál (ahol nem veszik fel a telefont), ott pedig próbáld a központot hívni. Mondd el, hogy milyen számot adtak, ott nem veszik föl. Mit tud róla? Rossz számot adtak? Valami nagy értekezlet van és senki sincs a szobájában? Vagy pont mindenki házon kívül van? Vagy nincs ügyfélfogadási idő, és azon kívül telefonon sem lehet hívni őket?

2017. jún. 27. 11:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Kis brigád kőművesnél voltam segédmunkás, választ nem tudok, de mi mindig csak annyira pofátlankodtunk be a szomszédba, hogy egy állványt felépítünk meg előgte volt egy talicska.
2017. jún. 27. 12:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Tisza-tónál, (Heves megye) fél métert kell biztosítani, ez 100%.

Ennyit kerekíthet el a telkedből, de ez sem válik a tulajdonává.

Az okozott kárt meg kell téríteniük, legközelebb készítsetek képeket "Előtte-utána" állapotról.

2017. jún. 27. 13:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A telekhatárra èpìtett fal nekem fura, mert akkor a fal alján a körbebetonozott esőlevezető a te telkedből lesz elvève? Vagy nem lesz ilyen?
2017. jún. 27. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!