Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Aki várja a hideg időt az...

Aki várja a hideg időt az miért fűt otthon? :D

Figyelt kérdés

Van 2 nagy télrajongó ismerősöm, akik még az előző 2-3 hétben is haldokoltak mert volt 25,30 fok. NA de a poén az, hogy mikor bejön az első hideg időszak és hajnali fagyok, náluk füstöl legelőször a kémény és ha bemegyek a házukba, hőgutát kapok a kályhátó. Ma reggel már füstölt a kéményük, rengeteg fa van betárazva nekik.

Én utálom a hideget, de még most se fűtök, 18 fokos szobában vagyok, pulcsi, nadrágban.

Most hogy is van ez? :D Aki szereti a hideget meg a telet az minek fűt akkor, miért nem élvezi otthon is a 10 fokos ház kellemességét? Minek kell neki 22-24 fokos helyiség?

Én nyáron bírom és élvezem a 35, 40 fokos hőséget, de nem is szereltettem be klímát, alszok a 32 fokos szobában is olyankor. Vagyis ahhoz hű maradok amit szeretek, ellenben a telet várók sokan elég furi emberek, mert akkor otthon is lehetne legény és nem kapcsol be fűtést ha annyira élvezi a fagyokat.

Ma időképen is egy cikkben kérdezik szekcióba kapcsolva, hogy örülsz, hogy jön az első fagy?

Komolyan, ki az aki ennek tud örülni? Nálam már elvirágoztak a gyümölcsfák újra, a paprika most érik be...

A téli fagyokért való rajongást se értem, közben meg otthon fűt a forró kályha mellől drukkol a zord hidegnek mert neki nyáron melege van, de a kályha mellett a 30 fok nem zavarja :D

2023. okt. 6. 19:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én például kimondottan szeretem, amikor nagy hó van, süt a nap, de szinte csíp a hideg, aztán bejövök a jó meleg házba. Sajnos mostanában hó nincs, tavaly óta meg meleg sincs idebent.
2023. okt. 6. 23:21
 12/22 anonim ***** válasza:
64%

Mi szeretjük a telet és a hideget, de nem azért hogy fagyoskodjunk (bár nem vagyunk fázósak, mindenszentkor szoktunk először befűteni) hanem mert sajátos hangulata van. Na, nem a mai langyos teleknek, hanem az igaziaknak, amikor még a karácsony és a szilveszter is fehér.

Általánosságban pedig meggyőződésem hogy a tél legyen hideg és havas, a nyár pedig meleg. Ez (lenne) a normális. Teljesen természetellenes, hogy már megint évek óta nem volt rendes tél. Mielőtt valaki ennek örvendezik, vegye figyelembe hogy ez megzavarja az élővilágot és a mezőgazdaságot is. Múlt télen hó se esett, száraz volt, és az akkori csapadékhiány most nyáron zúdult le... Rengeteg termés úszott a vízben, több mint fele elrohadt pl. a szőlőnek. A diónak is fele-kétharmada tiszta rohadás. Termőföldek is hetekig álltak a vízben...

Úgyhogy a téli szezonban a "megtakarított fűtésköltség" visszaköszön majd az élelmiszerárakban.

2023. okt. 6. 23:26
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
10: Én december elején szoktam csak.
2023. okt. 7. 00:49
 14/22 anonim ***** válasza:
73%
12: Megváltozott az éghajlat, amikor születtünk, még a mérsékelt övbe tartozott Magyarország, most már szubtrópusi éghajlat a Wikipédia szerint.
2023. okt. 7. 00:53
 15/22 A kérdező kommentje:
Hideg tél most sem lesz, nagyon erős El Nino lépett életbe a modellek szerint amiket néztem. Max 1-2 hetes hideget tudok elképzelni, de zord telet kizárnék. Szóval marad tüzelő és lehet spórolni.
2023. okt. 7. 00:56
 16/22 A kérdező kommentje:
14: olaszos éghajlatunk kezd lenni illetve már majdnem van, vagyis olyan amilyen ott volt 20 éve. Északabbra húzódott.
2023. okt. 7. 00:57
 17/22 A kérdező kommentje:
Anno voltam olaszban 2 évet és ilyen idők voltak mint itt most. Most meg már ugye idén volt ott 46-48 fok is a hőhullámokban, itt meg 40.
2023. okt. 7. 00:58
 18/22 anonim ***** válasza:
89%

Én szeretem a telet, a hideg levegő illatát, a havat. Szeretek nagyokat sétálni (igen, kabátban) és aztán hazamenni, és leülni a meleg kandalló mellé. Aki szereti a telet, a hideget, annak jólesik a kinti hűvösebb hőmérséklet, meg szép az őszi és a téli táj, a tél csendje. De ez nem azt jelenti, hogy a testhőmérsékletemet 35 fok alá akarom csökkenteni a fűtetlen házban, hogy tüdőgyulladást kapjak, ezért felöltözöm, es fűtök, de csak kicsit. Ha nem fűtenék, a ház is penészedne, elfagynának a vizvezetékek stb.

A télben az a legszebb, hogy ez a tavaszra való felkészülés. De én szeretem a tavaszt is, a nyarat is, mindegyiknek megvan a szépsége.

A tavalyi, tavaly előtti ősz melegebb volt amúgy. Szeptember most már nyári hónap, az oktöber meg ilyen nyárvége.

2023. okt. 7. 11:23
 19/22 mindentudó99 ***** válasza:
70%
Annak örüljek hogy tavaj 3 hónapig nem esett és kánikula volt? Kiszáradtak sorban a tavak. Minek örüljek ennek?
2023. okt. 7. 12:24
 20/22 anonim ***** válasza:
80%
Én azért szeretem a hideget mert ott fel tudok öltözni, nyáron viszont kint nem tudok tenni a meleg ellen! Szeretem, hogy hamar sötétedik. A forróságba nem érti meg a gyerek, hogy rommá ég, hőgutát kap mikor árnyékba 35 fok van. Ilyenkor nem kell harcolni a reggeltől estig pörgő gyerekemmel, felöltözik és kint lehet. Fűtés csak azért van minimálisan estére mert a legkisebb gyerek 8 hetes, didergett fürdés után már.
2023. okt. 7. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!