Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ez-ezek mitől potyoghatnak le?

Ez-ezek mitől potyoghatnak le?

Figyelt kérdés

A színre felragasztottam mamuttal .

A képen látható hogy a mammut ragasztóval együtt elvált a faltól.

Próbáltam már úgyis hogy kentem a színre olyan dercés alapozót de akkor azzal együtt pottyanik le.

Szóval nemtudom..

Mellékelem a képet

[link]

Köszi a válaszokat!

2023. okt. 4. 09:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Csemperagasztóval kellene feltenni
2023. okt. 4. 09:17
 2/9 A kérdező kommentje:

Azzal is lepottyannak.

A csempe ragasztó után lett ezzel próbálva

2023. okt. 4. 09:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom mivel van színezve, de vélhetően nem tapadnak hozzá ezek a ragasztók. Lehet le kellene csiszolni róla.

Miaz a dercés alapozó?

Mélyalapozóra gondolsz? Azt úgy kell kenni, hogy beszívja a felület, ne legyen rajta film réteg. A nedvszívást egységesíti.

2023. okt. 4. 09:54
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem mély alapozó hanem vmilyen híd a neve magyarul.

Ugyanis felvidéken szlovákul van írva a dobozra.

Kenhető híd pontosan magyarul.

A den braven cégtől van a színe pedig rózsaszínű sűrű dercés puding szerű.

2023. okt. 4. 10:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez?

[link]

Ez folyékony fólia lényegében, ennek is tapadnia kellene. Mélyalapozóval próbáld, de csak egy kis felületen teszteld le.

Lemélyalapozod, szívja be, ne pacsmagold agyon, nem az a cél, hogy réteg legyen rajta, hanem, hogy beszívja. Aztán arra próbálj flex ragasztóval ragasztani egy darab burkolatot. (nem nem sima csemperagasztóval).

Ha nagyon nedszívó a felület, akkor gyorsan kirántja a vizet a ragasztóból és simán leeshet. Erre jó a mélyalapozó. Esetleg még vizzel belocsolni is lehet. Ha pl egy kis spriccelgetés után totál beszívja a vizet, akkor az is beszédes, hogy túl nedvszívó a felület.

2023. okt. 4. 10:17
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen az amit linkeltél!

Szóval akkor a mintás lapokat mély alapozóval picit kenjem be ha jól értettem?

2023. okt. 4. 10:39
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

nem. A falat kenjed le vele. De elsőnek lehet tényleg vízzel spriccelj be egy fél tenyérnyi foltot és nézzd meg beszívja e, nedvszívó e. Ha gyorsan beszívja, akkor igen, száraz és nedvszívó.

Várd meg míg megszárad és akkor arra kend rá a mélyalapozót.

Annak kell 2 óra míg megszárad, de várhatsz többet is. Utána arra kend a csemperagasztót és arra mehet a lap. A lapra is kenhetsz ragasztót, hogy jobban tapadjon (nem kell vastagon)

Tehát itt az aljzat a probléma. Vagy valamiért nem tapad rá a cucc, vagy annyira beszívja a vizet, hogy kirántja a ragasztóból ami így nem tud rendesen időben megkötni.

2023. okt. 4. 10:57
 8/9 anonim ***** válasza:
*csemperagasztó alatt mindig flex ragasztóra gondolok.
2023. okt. 4. 10:58
 9/9 anonim ***** válasza:

+1 infó, flex ragasztóból is olyat használj ami kültérre alkalmas.

De próbálj kisebb felületen tesztelni egyet, ne dolgozzad fel az összeset, mert lehet nem lesz jó így se és más a gond.

2023. okt. 4. 10:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!