Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen kúszó/csüngő növényt...

Milyen kúszó/csüngő növényt tennétek egy viszonylag sötét panelszoba függő virágtartójába?

Figyelt kérdés

3. Emeleti, keleti fekvésű a szoba, tehát délelőtt besüt a nap, de van egy magas fa az ablak előtt, ami jelentősen megszűri a bejutó fényt.

Emellett a panelekben gyakori száraz levegőt is tolerálnia kellene, amit azért permetezéssel, párologtatással, szellőztetéssel kis mértékben tudunk orvosolni.

Minden tippet megköszönök!

2023. szept. 27. 12:36
 1/5 anonim ***** válasza:
2023. szept. 27. 16:10
 2/5 A kérdező kommentje:

Csüngő virágtartóba való növényt keresek...

(Borostyánt és páfrányt próbáltam, nem bírták.)

2023. szept. 27. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanilyen paraméterekkel rendelkező lakásban élek, annyi, hogy előttünk nincs fa.

Nekem nagyon sok növényem van. A keleti fekvés nem jelenti azt, hogy feltétlenül kevés a fény.

Nagyon tudom ajánlani a futókát, egyszerű, szinte semmit se igényel, gyorsan nő és szép is.

Szintén szép az ámpolna gyertyavirág, bár ez talán egy kicsit több fényt igényel. Ott van még a monstera adansonii (nem tudom mi a magyar neve) én ugyanúgy lógó kaspóból futtatom le, de lehet egyébként felfelé is futtatni egy rúdra.

A nyílhegy is jó választás, bár az nem annyira futó, inkább felfelé kúszik.

2023. szept. 28. 12:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Tudni kellene, hogy mennyi az a kevés fény. Van olyan, hogy semmilyen élő növénynek nem elég. Főleg, ha nem az ablak elé teszed, hanem oldalra, és fentre. Minél magasabban van valami, annál kevesebb ott a fény, mert ugye, a fény nagyrészt felülről érkezik lefelé, így a szoba felső részei sötétebbek.

Ha a borostyán meg a páfrány nem bírta, akkor legfeljebb a szobafutóka marad meg. De az is kicsi leveleket fog hozni.

2023. szept. 30. 14:51
 5/5 A kérdező kommentje:

A kaspója kb. a sarokban lenne, de szinte az ablakkeret oldalsó vonalában. nagyjából 1 méterre csüngene a plafontól, de szemben, pont az ablakkal átellenben egy magas szekrény tetején a nyílhegy egész jól bírja, pedig az magasabban is van meg távolabb is ablaktól.

Ami még érdekes, hogy gyerekkoromban emlékszem, hogy egy óriási páfrány volt ott sokáig, az valamiért bírta, viszont azóta mást nem sikerült a helyére találni se anyumnak, se nekem.

Nyílhegy és szobafutóka van egyébként máshol a szobában (+ agglegénypálma), csak szerettem volna egy kis változatosságot :)

2023. szept. 30. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!