Hol vannak az ingatlan haszonélvezeti jogok feltüntetve? Visszamenőleg hol ellenőrizhető ez le?
Figyelt kérdés
2023. szept. 26. 08:38
2/6 A kérdező kommentje:
1es én is a túl. lapra gondoltam nyilván. A kérdés az volt, h ha az nem tartalmaz haszonélvezőt akkor hátra is dölhetűnk-e.nemvagyok jogász vagy egyetemi végzetségű.
2023. szept. 26. 09:16
3/6 anonim válasza:
A haszonélvezetet rá kell vezettetni az ingatlanra akkor lép életbe.
Ha folyamatban lenne az ügy akkor széljegyzetben ott lenne, hogy haszonélvezet bejegyzése van folyamatban. Elméletileg tehát ha ilyen nincsen akkor nincs haszonélvező.
Azonban ha most történik épp majd a haszonélvezet bejegyzése a tulajdoni lap lekérdezése és pl. az ingatlan megvásárolása között akkor még lehet belőle gond. De ilyenkor a szerződést fel lehet bontani (az ügyletet vissza lehet csinálni) arra hivatkozással, hogy a vásárlás haszonélvező nélkül történt nem azzal.
4/6 A kérdező kommentje:
Lehet nem volt pontos a kérdés. Hol ellenőrizhető le h volt-e valaha is haszonélvező az ingatlanon? Ha visszatekintve nincs ilyen, akkor az azt jelenti hogy nem us volt?
2023. szept. 29. 05:38
5/6 anonim válasza:
#4 Ennél pontosabban nem tudom leírni, mint a 3-ban.
Bármikor is volt haszonélvezet azt rá kellett vezetni a tulajdoni lapra, csak akkor léphetett életbe.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi 5ös.👍
2023. szept. 29. 11:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!