Szerintetek egy egyedülálló 30-35 közötti embernél nagy szó, ha van saját ingatlana amiben él?
Volna lehetőségem talán megvenni az első tehermentes lakásomat, viszont nagyjából egy 30 nm-es garzonra futna Budapesten, abból sem a legjobb állapotú.
Ha a "következő" szintre akarnék lépni, legalább még egy 4-5 évig kéne gyűjtögetessek.
Most ezen gondolkozom, hogy beérjem-e a kisebbel, egy 1950-80-as építésű társasházban (nincs még konkrét, csak nézelődök) vagy még félrerakjak egy 5-6 milliót a 4-5 év alatt, hogy összejöjjön egy jobb?
Ne várj, inkább valamennyi hitelt vegyél fel.
Ha már lesz sajátod, minden jobb lesz.
Igen, szerintem egy saját ingatlan az nagyon nagy szó!
És mivel a pénz értéke romlik, az ingatlanárak meg csak felfele mennek, így megvehetnéd a garzont és pöpecre csinosítgathatnád...
Aztán majd ha lesz párod, akkor utána tovább is léphetnétek pl. eladni a pesti garzont és belőle vidéken házat venni stb.
Igen is, meg nem is.
Hogy miért? Mert örökölni pl könnyű. Ebben az esetben előny és persze pozitív dolog, de annyira nem nagy szó.
Az viszont egy teljesen más kérdés, ha az adott illető ezt a kort elérve, megteremtette magának a szükséges dolgokat ehhez.
Én a helyedben viszont nem venném meg ezt a garzont. A 4-5 év ingatlan tekintetében amúgy sem hosszú idő. Persze a mérleg két oldalú, mert sokkal jobb és sokkal rosszabb is lehet a helyzet, de mivel általában a különböző típusú ingatlanok árai arányosan követik egymást, ha a piac be zuhan se fog a garzon egy budai villát érni.
Én inkább akkor már egy olyan ingatlanra pályáznék, ami a legrosszabb esetben akár életem végéig is kiszolgálna.
1 kivétel van.. mégpedig ha kapnék valamilyen visszautasíthatatlan ajánlatot, pl egy jó alapotu garzont, a piac árnál 25-30%-al kevesebbért, és tehermentesen meg tudom venni.
6+
mikor ez bekövetkezik neked csak annyi dolgod lesz, hogy kiváltod a hiteledet 8,3 % thm-ről 4-6%-osra
4-5 ev mulva pont 5-6 millioval dragabb lesz ugyanaz a 30m2-es garzon.
Inkabb egy keves hitel egy normalisabb lakasert most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!