Mennyi lehet a lakossági amper limit?
32A ingyen van
Lehet többet is igényelni ha a lakóhelyed szerinti helyen ez müszakilag megoldható.
Amugy a 240V az a feszültség
Az amper meg az áramerőség
Nem mindegy:)
Lehet 3 fázist is igényelni az 400Volt de az is pénzbe kerül
Az "amper bővités" lehetőségeire keress rá a helyi áram szolgáltatód honlapján
Ott leírják mi lehetséges, és emnnyibe kerül...
1 fázison úgy tudom 32A a max, ha több kell, kell a 3 fázis.
(Ez okoz nekem is fejtörést, a 32A lassan kevés, a 3 fázis bevezetése pedig eszméletlenül drága lenne nekem.)
3 fázisnál 3x32A, ez felett már ipari felhasználásnak minősűl, és a fogyasztó árak is változnak.-->egyedi szerződés
1 fázisra csak akkor bővítenek 32Ara, ha szabványos mérő hely van kialakítva és a betáp kábel vastagsága meg van. Ha utóbbi kevés, akkor azt is cserélni kell, de csak földkabelre lehetséges. Ez 100% ban önköltséges, mert a szolgáltató csak egyszer állja a bekötéshez szükséges kábel hosszának max 15 fmes hosszát. Szerződési feltételek között le van írva!
Ha nincs szabványos mérőhelyed akkor a betápkábeled vastagsága függvényében max 25A ra díjmentesen kicserélik. De, regisztrált villanyszerelőn keresztűl lehetséges ez is, a szerelő pedig nem csinálja ingyen. Utolsó infóm szerint 30-50000 ftot elkér a papírok kitöltéséért.
Ezeken kívűl van a legfőbb paraméter az ,hogy az utcában lévő jelenleg hálózat elbírja e még az egyén hálózat bővítését!
Lehet rajta kattogni, hogy mindenkinek alanyi jogon jár az 1x32A vagy 3x32A, de ha a hálózat nem bírja nem fognak bővíteni.
Ha nem bírja a hálózat hálózat bővítést kell kérni, ami kb 2-5 év... Ha ez meg van mindenki megkapja a várva várt ampereit.
10 ház egyidejű igenylése eseten 1 éven bellül megcsinalják
A lakossági Amper limit 240 Volton(1 fázison) 32 A.
Beballagsz a szolgáltatóhoz, kezecskédben az utolsó befizetett számlával, és máris kérheted a bővítést. Ekkor indul a horror..először is van-e regisztrált villanyszerelőd?...oszt sok pénzed?..
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nekem elég volna a 25amper is 1 fázisra mert csak ez van az ingatlanban, de ezt nem cseréli ki a szolgáltató teljesen díjmentesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!