Garázsból ki lehet alakítani egy olcsó lakhatasi lehetőséget? Szerintetek anyagilag jobban megeri mint egy lakható hobbikert vagy lakokocsi?
Először kerteket néztem meg lakókocsikat.de ha belegondolok ott is elkoltenek min 5 milliót és kint lennék a semmi közepén autot kéne tartanom folyamatosan. logisztikailag bonyolultabb és nehezebb utána eladni .
Ellenben ha vesszek egy garázst ugyan úgy kijovok 5 millióból és egy vidéki nagyvárosban leszek közel a munkahelyekhez, boltokhoz.es erteket képvisel hosszú távon megőrzi az erteket könnyen eladhato ha váltanak.
Logikusan nézve meg ha csak pár évet is élek garázsban akor is milliókat sporolok.
Meg úgy is ha csak szobát bérelne az ember
A bérlés meg a lakashitelnel is drágább.
Tudom ciki de elég antiszoci vagyok haverokat csajokat nem hívnek oda 18 20 nm garázs ki lehet fűteni
WC nek raknak egy tartályos kicsi mobil WC t aztán időnként kiurutenem.
Villanyom lenne akor lenne hutom sütöm.mobilnetemrol lenne internetem. tv
Kimeszelnem alul felül. aztán szőnyeget le aztán néhány szekrény asztal és egy ágy kene es kész
Full olcsón ki lehetne hozni.
Fürdeni nemtudnek de azt most is melóban szoktam mert szinte minden nap megyek.
19# ha áram van akor tudok fűteni
Fogyasztás függvényében van elég komoly áramdij kedvezmenyem melohelyem miatt .ha sokat fogyasztók olyan 30%
Ha keveset akor 60% al olcsóbb kb ilyen sávos rendszer
Önkormányzati többségű tulajdonú cég nem multi nálunk nincsenek olyan melósok akik szalorol jonnenek.se külföldiek.
Váltani nem.valtok mert itt emberszamba vagyunk véve nem szakadunk meg .multinál ezért a pénzért szét izzadjak magukat mi meg tengunk lengunk.
Persze a városi munkasszalora el lehetne intézni hogy fizetosen mehesek igyis olcsóbb mint az albi de úgy vagyok vele akor saját tulajdonom fizetem inkább.
De már fix kamatozású az összes már nincs deviza.
Akor miért lenne vészes?
Ha fixen le van írva hogy 8 évig 70 a törlesztő azzal nem lenne gond.
Azzal van a gond ha valtoztatgatnak egyoldalúan.
8 x 12 x 70k = 6 720 000, ELVILEG ennyit fizetnél vissza a banknak 8 év alatt forintban. Ezzel az a gond, amire már egyébként sokan felhívták a figyelmet, hogy ha felveszed ezt a 4 millió forintot és belerakod Prémium magyar állampapírba 10 éves futamidővel, de kiveszed 8 év (96) hónap múlva, akkor te 6 993 711 forintot fogsz kézhezkapni.
A hitelből vett állampapírod termelne neked 273 711 forintot 8 év alatt. Ami oké, hogy:
• 8 év alatt ez lóf.sz pénz, de akkor is ingyen pénz. Kell, hogy legyen valami gikszer az egészben.
• Ha olcsóbb a hitel, mint a befektetés hozama, miért ne fektetnél be inkább 100x ennyi hitelt állampapírba és lennél 8 év múlva 27,3 misivel gazdagabb? Sőt: miért nem csinálja ezt mindenki? 8 év alatt 0 tőkével és 0 munkával megtermelni egy kisebb vidéki lakás árát nem rossz...
Illetve nem lenne rossz. Mert 10000%, hogy itt van valami buktató.
Amúgy meg mindig jobb 4 misit felvenni mint mondjuk 12 14 milliót lakashitelre .
Ha személyi hitelre leszel fizeteskeptelen házad garazsod folded stb elég hosszadalmas megszerezniuk. ellenben egy lakashitelnel pár hónap és kiraknak.
Jó nyilván nem ez a cél.
Fiatal vagyok nincs adosagom 3 4 millió kölcsön fix kamattal úgy vagyok vele nem.a világ vége.
Nem igazán tudok spórolni ilyen nagy összegre 6 éve ugyan úgy van 2 milliom és lett egy 1 millos kocsim többi meg eltűnt nemtudom hova 😀
Ja a kocsi meg a gyerek iszonyat drága dolgok
Jatszohaz, játékok ,fagyizas 5 perc ugráló vár 1000 Ft 😀😀 (csak neztem)
Plusz kocsi bizti, javitasok stb
De a beosztásom olyan hogy tomegkozlekedesel nem tudom megoldani
Vettem egy e rollert koltsegcsokkentesre és hogy 2 járművem legyen biztonság esetere. e roller is kibírja oda vissza az utat .
De télen kell a kocsi .
Most hogy a kaja is drága egyszerűen csak úgy repül a pénz régen milyen nagy pénz volt a 400 e aztán most úgy elkoltottem hogy semmi drágat nem vettem .
Nem sok kicsit?😀
Ezek szerint ahogy gondolom életképes ötlet lenne ez a garázsban lakás.
Sokkal jobb mint az egyéb variaciok csak a lehető legkisebb hitel kellene hozzá és hivatalosan kéne egy másik lakcim pl szüleim haza ahova be lennék jelentkezve meg oda menne a postam .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!