Nyaralóba szeretnénk átfolyós vízmelegítő, olyant,
hogy két ember egymás után le tudjon zuhanyozni. Hány
literes kellene?
kedves kérdező..az#5-ös tanácsát fogadd meg, annyival kiegészítve, hogy hozzáértő, nem okj-s villanyszerelőt kérj fel. A másik, hogy az átolyós melegítő kis űrtartalmú, de nagyonerős fűtőtestje van. Két személy egymás után bőven le tud zuhanyozni, amíg delej van, addig forróvíz is.
...még huncutkodni is tudtok a zuhany alatt.
Sok szerencsét.
2023. aug. 19. 17:11
#10 Jó 20 évet vagy lemaradva.
2023. aug. 19. 17:15
A 10-es vagyok: nem vagyok lemaradva, egy hónapja jártam úgy, hogy ismerösnél voltam pár napig, a vadonatúj fürdöszobában átfolyós bojler volt és egész idö alatt magamban dühöngtem amiatt, hogy nem lehet normálisan beállítani a höfokot!
2023. aug. 19. 17:17
Alulméretezett volt a bojler vagy csak szimplán bénáztál. A mai bojlerekben már PID vezérli a hőmérsékletet és az atomstabilan tartja a beállított hőmérsékletet. A csapnál neked kell hozzákeverni megfelelő mennyiségű hideget ízlésnek megfelelően. Ha hosszú a cső és nem szigetelt, akkor kell várni kicsit, hogy átmelegedjen, utána stabil a kifolyó hőmérséklet.
2023. aug. 19. 17:21
15/27 A kérdező kommentje:
Gáz nincsen bevezetve. Amúgy melyik fogyaszt kevesebbet vajon?
Tökmindegy, az àtfolyóst felejtsd el.
2embernek max a kézmosàsàt finanszírozza, nem a zuhanyzàsàt...
2023. aug. 19. 18:46
Átfolyóssal durván feleannyiból lehet kijönni /hó, de ha éjszakai árammal van bekötve a tárolós, akkor az is kb. kijön annyiból. Tárolós bojler állandó áramra kötve drága.
2023. aug. 19. 19:07
#16 Akik ilyeneket írkálnak mint te láttak már átfolyósat vagy ismerik egyáltalán? Kétlem. Az átfolyós lènyege hogy korlátlan melegvizet ad. A szüleim egy kb 30 éveset használtak míg nem lett kombi kazán véve. Tökéletesen szabályozható volt. Ha nem az ott általában vízkő az oka vagy beállítási hiba
2023. aug. 19. 20:04
Lepontozás helyett vegyetek elő papírt, ceruzát és számoljatok utána. Kicsit unom már ezt az átfolyó gyűlöletet itt. Ha nem tetszik, akkor menjetek máshová, ne itt tudjátok a légkört!
2023. aug. 19. 20:20
3,5 KW-os átfolyóshoz adtak víztakarékos csapot+zuhanyfejet, kicserélve normálra nem bírta.
Azóta áttértem gázra, valahol lent van a pincében az egész szerkentyű.
Nyaralóba, zuhanyzásra jó.
Átalában csak egy forrást javasolnak rákötni.
Szálloda bungalójában volt 3 fázisú. Nem tudom, hány KW-os. Az bírt minden használatot.
2023. aug. 19. 20:47
További kérdések: