Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nyaralóba szeretnénk átfolyós...

Nyaralóba szeretnénk átfolyós vízmelegítő, olyant, hogy két ember egymás után le tudjon zuhanyozni. Hány literes kellene?

Figyelt kérdés
Köszönöm ha írtok! Egyáltalán nem érek hozzá.
2023. aug. 19. 15:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
24%

kedves kérdező..az#5-ös tanácsát fogadd meg, annyival kiegészítve, hogy hozzáértő, nem okj-s villanyszerelőt kérj fel. A másik, hogy az átolyós melegítő kis űrtartalmú, de nagyonerős fűtőtestje van. Két személy egymás után bőven le tud zuhanyozni, amíg delej van, addig forróvíz is.

...még huncutkodni is tudtok a zuhany alatt.

Sok szerencsét.

2023. aug. 19. 17:11
 12/27 anonim ***** válasza:
49%
#10 Jó 20 évet vagy lemaradva.
2023. aug. 19. 17:15
 13/27 anonim ***** válasza:
66%
A 10-es vagyok: nem vagyok lemaradva, egy hónapja jártam úgy, hogy ismerösnél voltam pár napig, a vadonatúj fürdöszobában átfolyós bojler volt és egész idö alatt magamban dühöngtem amiatt, hogy nem lehet normálisan beállítani a höfokot!
2023. aug. 19. 17:17
 14/27 anonim ***** válasza:
73%
Alulméretezett volt a bojler vagy csak szimplán bénáztál. A mai bojlerekben már PID vezérli a hőmérsékletet és az atomstabilan tartja a beállított hőmérsékletet. A csapnál neked kell hozzákeverni megfelelő mennyiségű hideget ízlésnek megfelelően. Ha hosszú a cső és nem szigetelt, akkor kell várni kicsit, hogy átmelegedjen, utána stabil a kifolyó hőmérséklet.
2023. aug. 19. 17:21
 15/27 A kérdező kommentje:
Gáz nincsen bevezetve. Amúgy melyik fogyaszt kevesebbet vajon?
2023. aug. 19. 18:33
 16/27 Noren1989 ***** válasza:
87%

Tökmindegy, az àtfolyóst felejtsd el.

2embernek max a kézmosàsàt finanszírozza, nem a zuhanyzàsàt...

2023. aug. 19. 18:46
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
Átfolyóssal durván feleannyiból lehet kijönni /hó, de ha éjszakai árammal van bekötve a tárolós, akkor az is kb. kijön annyiból. Tárolós bojler állandó áramra kötve drága.
2023. aug. 19. 19:07
 18/27 mindentudó99 ***** válasza:
68%
#16 Akik ilyeneket írkálnak mint te láttak már átfolyósat vagy ismerik egyáltalán? Kétlem. Az átfolyós lènyege hogy korlátlan melegvizet ad. A szüleim egy kb 30 éveset használtak míg nem lett kombi kazán véve. Tökéletesen szabályozható volt. Ha nem az ott általában vízkő az oka vagy beállítási hiba
2023. aug. 19. 20:04
 19/27 anonim ***** válasza:
46%
Lepontozás helyett vegyetek elő papírt, ceruzát és számoljatok utána. Kicsit unom már ezt az átfolyó gyűlöletet itt. Ha nem tetszik, akkor menjetek máshová, ne itt tudjátok a légkört!
2023. aug. 19. 20:20
 20/27 anonim ***** válasza:

3,5 KW-os átfolyóshoz adtak víztakarékos csapot+zuhanyfejet, kicserélve normálra nem bírta.

Azóta áttértem gázra, valahol lent van a pincében az egész szerkentyű.

Nyaralóba, zuhanyzásra jó.

Átalában csak egy forrást javasolnak rákötni.

Szálloda bungalójában volt 3 fázisú. Nem tudom, hány KW-os. Az bírt minden használatot.

2023. aug. 19. 20:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!