Albérlet, rezsi, hogy is van ez?
A hirdetéseknél mindig írnak egy fix összeget reszinek: Pl. (télen) 10.000/hó.
Állandóan ezt a fix összeget kell fizetnem, vagy egy csak egy átlagérték? Ha én 8 órában dolgozom, akkor alig használok gázt/áramot/vizet. Ez lényegtelen? Tehát ezen spórolni nem lehet? Ez fix és kész?
nem mind1, h panel (távhős) vagy tégla (gázos) lakásról beszélünk.
a távhőnek van egy alapdíja, ezt akkor is fizeted, ha nem is laksz a lakásban.
a gáznak ennél kisebb az alapdíja, asszem 1000ft per hó. nos ezt is fizetni kell, de tény, hogy kevesebb.
az összrezsi a fogyasztásodtól függ. (villany, víz)
valamint ott van a közös költség, ami szintén állandó összeg, ebben néhol benne van a korlátlan vízfogyasztás is, azokban a lakásokban ezáltal nincs vízóra.
remélem megkaptad a kérdésre a választ, ha még valami nem tiszta, szívesen mondom tovább.
Attól függ, milyen szerződést kötsz. Laktam olyan helyen, ahol rezsihányadot kellett fizetni, mindig pontosan kiszámolva, de jelenleg olyan lakásban lakom, ahol van egy fix díj és amíg nem csinálunk drasztikus rezsit (ez persze pontosan meg van fogalmazva a szerződésben, hány ft), addig fix díjat kell fizetni. Eddig még nem lett drasztikus a rezsi.
A hirdetésekben ha kiírják, hogy rezsi és 10000/hó, ott az egy átlagérték, hogy tudd, kb mennyivel kalkulálj. De persze eltérhet.
Alapvetően szerintem jobb a fix díjas albérlet, tudsz vele számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!