Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit szólnál, ha szombat...

Mit szólnál, ha szombat koraeste fűnyírás közben azt vennéd észre, hogy valaki szemből videóz?

Figyelt kérdés
Mit sem sejtve, vágtam a füvet már nagyon sokadjára a ház előtt. Mondjuk azt se tudtam hogy milyen nap van. Meg erről a bu**ságról se hallotam, hogy hétvégén nem lehet füvet nyírni. Szóval eddig semmi ilyen probléma nem volt, minden szomszéd ezt jól tolerálta. A faluban őslakos is vagyok úgymond, és ez a szemböl videózó alak egy új szomszéd volt, aki a családjával a városból költözött ki. Nem is nagyon barátságosak, egy hatalmas fallal szigetelték el magukat a többi lakosságtól. Szóval ez az ember odajött elém, és engem videózott. Egy ideig nem sejtettem semmit, majd leállítottam a gépet, köszöntem, és feldúltan mondta, hogy mit képzelek én, és hogy rámhívja a rendőrséget. A videót meg kiteszi a facebookra. Olyan szürreális volt ez az egész. Bűnözőnek kezdtem érezni magam mert levágtam a füvet az utcán. Ez annyira abszurd. Hú ebben az országban nem stimmel valami azt már jó ideje sejtem, hogy ilyen szabályokat hoznak, ami szöges ellentétben áll a falusi élet velejáróival. Ami eddig teljesen megszokott és normális volt sok sok éve. Szóval utána mentem ennek az embernek, és becsöngettem. Számon kértem, hogy milyen alapon videózott le, és mi volt ezzel a célja. Az ember az önkormányzati rendeletre hivatkozott, hogy tilos szombaton 12 után füvet nyírni. Mint kiderült utólag igaz is, bár erről eddig soha nem hallottam, nem is szólt senki eddig. Próbáltam mrntegetőzni, bocsánatot kérni stb. Az asszonynak már eleve fájt a feje, és valószínűleg a zajt nem jól viselte. Bár én akkor se szólok, ha migrénem van senkinek, csak becsukom az ablakot. Na mindegy, megkérdezte mióta lakok itt, még nem látott. Mondom születésem óta, és soha senkit nem zavart a fűnyíró keltette zaj. Elbeszélgettünk mikor már oldódott feszültség. A végén már meg is akart hívni egy sörre, és megígérte, hogy leveszi a videót. De mindenesetre elég szürreális volt az egész. Azzal kezdődöen, hogy szinte a pofádba tol valaki egy telefont és videóz. Te mit tettél volna? Az okosok hagyják azt ki, hogy ő először is nem nyírt volna füvet szombaton koraeste!

2023. júl. 23. 01:48
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, elektromos fűnyíróval nyírtam, ami kicsit talán halkabb mint a benzines.

4-es csak kötözködni akar, jelentettem is.

Ma meg abszolut tilos, és egy másik szomszéd most 10 körül benzines fűkaszával vágta a gazat. De engem nem zavar egyáltalán, és nem rohantam levideózni, és feljelenteni.

2023. júl. 23. 11:24
 12/20 anonim ***** válasza:
78%
hogy villanyossal nyírtad? Akkor a városi szomszéd kezeltesse magát! Csukott ablaknél nem is hallatszik. Hülye barom... nem normális betegállat! Költözzön vissza a városba!
2023. júl. 23. 11:28
 13/20 Hintalow ***** válasza:
36%

Pfff, ha ilyen van, akkor elő kell venni a brèt, ès elkezdeni masztizni, miközben folyamatosan tartani a szomszèddal a szemkontaktust.

Többet nem fog videózni 😀

2023. júl. 23. 13:02
 14/20 anonim ***** válasza:
91%

4. Feljelenteni valakit akkor lehet, ha bűncselekményt követ el.

Kérdésem: A többször is módosított 243/154, 1975-ös törvény 165 c pontja mit tartalmaz? He?

Egyébként önkormányzati, helyi rendeletről van szó. Szerintem te sem ismersz egyet sem a lakóhelyede érvényesekből.

De.praktikusan: Ha tilos hétköznap reggel, este, szombaton délutántól hétfő reggelig, az könnyen teljesíthető?

Ha 11 óra 50 perckor nyírom a füvet az nem zavar, de 12 óra 1 perckor már igen.

2023. júl. 23. 17:24
 15/20 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk is ez megy, engem speciel ezek mind nem zavarnak, mert meg kell csinálni, de a mai emberek, akik azt hiszik, hogy ők fingották a passzátszelet, mindenbe belekötnek. Jaj, ne nyírj füvet, ne flexelj, de még a kakas se kukorékoljon, a harang se szóljon, levegőt baszki, vehetünk??

Én ezektől már hányok, komolyan. Mikor csinálja meg az ember, ha nem hétvégén? Sőt, mondok jobban, van, aki hétvégén is dolgozik. Vagy napközben az 50 fokos tűző napon vágd a füvet? Annyira visszamennék az időben, amikor az emberek nem voltak még mennyire gyászok.

2023. júl. 23. 19:24
 16/20 A kérdező kommentje:
15 Így igaz, egyetértek. Amúgysem egy csendes kis faluról van szó. Ahol van lőtér, és egy pici repülötér is. Sokan egész éjszaka buliznak jó hangos zenére. A futballpálya sincs messze, és onnan is olyan ordibáládokat lehet hallani. De én ezeket megszoktam és nem zavarnak( kivéve a lőtér ágyúdurrogás szerű zajait) Nem értem a városból kiköltözőket, mégis mit várnak egy falutól, hogy síri csend legyen, és mindenki kussoljon? Mondta is a kedves úriember, hogy nem azért költöztek ki falura, hogy itt is zajban kelljen élniük. Én mondjuk nem hívtam, gondolom sokan mások se a régi lakosok közül. Ha annyira csendet akar, miért nem költöznek tanyára, ahol 5 km-re van a legközelebbi szomszéd. De ha ilyen sokan jönnek a kis 3000 fős község, kb 10 év alatt 4200 fő lakosúra duzzadt. Az új lakók meg mindenre érzékenyek, nem csak a zajra. Kb mindennel bajuk van. Sajnos minket régi lakókat elnyomnak, és nekünk kell hozzájuk alkalmazkodnunk.
2023. júl. 23. 22:32
 17/20 anonim ***** válasza:
78%

20:15-ig nyomatta a szomszéd a fűnyírást.

Utána meg a másik elkezdte a motoros permetezőt zsinnyegtetni.... hát most mentem volna videózni? Drága a szalag!

2023. júl. 23. 22:38
 18/20 A kérdező kommentje:
18 Szerencsére még mi normálisan gondolkodók nem vagyunk kisebbségben. De a városi kiköltözők hangosabban mantrázzák az úgymond jogaikat. Ez a szabályozás abszurd, hisz csak egy rétegnek jó. Azokkak mi van akik 3 műszakban dolgoznak, és nappal kell aludniuk? A kisbabákkal mi van akik munkaidőben pihennének? Az idősekkel, betegekkel mi van hétköznap, ha pihennének? Ez a rendelkezés egy álszent szarság, ami csak egy réteg jogait nézi. Főleg az állami dolgozókét, akik 8-4-ig dolgoznak az irodákban. Ja és a kedves úriember, attól is ki volt akadva hogy a házuk mellett árkokat ástak géppel, az önkormányzat megrendelésére. Arra is azt mondta, hogy mit ki nem kellett állniuk hetekig. Hú de sajnálom szegényeket, hogy rendbe teszik a környezetüket. Az ennyire szenzitív embereknek tényleg tanyán lenne a helyük, egy pusztában 100 km-re az emberektől. Veled együtt okoskám!
2023. júl. 24. 11:42
 19/20 anonim ***** válasza:
44%

""Mondta is a kedves úriember, hogy nem azért költöztek ki falura, hogy itt is zajban kelljen élniük."

Én meg ezzel értek egyet.👍"

De figyelj már ember... falun rengeteg tennivaló van ám! Az nem úgy van, hogy ülönk a teraszon és lógatjuk a kukinkat és közben a manók mindent elvégeznek.

Ha nem nyírom le a füvet a pógármester csesz le, meg a szomszéd, hogy átfújja a magot. Ha nem csinálom meg a tetőt, azért ordítanak vele, stb., nem sorolom.

Városban is, falun is megvan az életnek a maga zaja. Ha nem tudjátok elviselni, akkor menjenek az alföldre, vegyetek tanyát ahol 1-2 km csak a bekötőút és a kövi szomszéd 5 km-re van. És akkor majd csend lesz.

Ja nem, mert minél nagyobb a csend, annál jobban előjönnek az apróbb zajok. A szél, az állaok, rovarok, stb...

Vagyis ha idegbeteg vagy és mindenféle zaj zavar, akkor orvoshoz kell menni, nem falura!

Ja ée ezt ajánlom:

[link]

K. jó!!

2023. júl. 24. 11:47
 20/20 A kérdező kommentje:
Közben egy másik szomszéd mondta, hogy kicsit gyagyás az úriember. Ugyanis mindenkit feljelent. Az önkormányzatot is, mert munkagépek dolgoztak a házuk mellett. A mellettük lévő úton meg nem akart valakit átengedni, mert azt mondta, hogy az magánút, közben meg rendes út. A fűnyírós zajrendeletet jól mondta, de gyakorlatilag senki nem foglakozik vele itt a faluban, 1-2 embert kivéve. Ja és azt nem értem, hogy a normális válaszok miért vannak lepontozva?
2023. júl. 28. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!