Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Társasházban élők: el szoktato...

Társasházban élők: el szoktatok menni közgyűlésre?

Figyelt kérdés

2023. júl. 12. 15:06
A kérdező szavazást indított:
Igen, vagy a legtöbbször igen.
Nem, vagy a legtöbbször nem.
16 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Csak albérlő vagyok, így nem, viszont a tulajdonos igen. Így az elsőt jelöltem.
2023. júl. 12. 15:53
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőre elmentem, a többire már nem. Azt láttam, hogy a lakók 95%-a nem megy el, aki elment és bármilyen felvetése, ötlete volt, azt azonnal lehurrogta a képviselő hogy "tudod te az mennyibe kerül". Csak felcseszi az agyam.

Pedig biztos lenne értelme, ha nem a lakók 5%-a lenne csak ott.

2023. júl. 12. 16:25
 3/13 anonim ***** válasza:
30%

Általában a legbirkább nyuggerek mennek el közgyűlésre, így a hülyék szavaznak.

Nincs értelme elmenni, a többség dönt úgyis.

2023. júl. 12. 16:47
 4/13 anonim ***** válasza:
70%

#2-es és 3-as:

ilyen hozzáállással ne csodálkozzatok azon, ha netán számotokra előnytelen határozatot fogad el a közgyűlés. Én kötelességemnek érzem, hiszen a sorsomról (sorsunkról) van szó.

Panelprogram után vagyunk, felújítási alapból több milliót tudtunk fizetni, meg még kellett némi önerő is. Azóta több tíz millió jött össze a( nem túl magas közös költségből) felújítási számlára, jókora hányada be van fektetve, ill. kincstári jegy lett véve.

A közös képviselő érti a dolgát, az ellenőrző bizottság pedig végzi a dolgát. Ilyen is van.

2023. júl. 12. 19:19
 5/13 anonim ***** válasza:
62%

4-es, én meg eladtam az összes lakásomat, az egyre drágább közös költségek miatt, és a sok birka miatt.

A társasházi lét hosszútávon nem embernek való.

2023. júl. 12. 19:25
 6/13 anonim ***** válasza:
71%

Nem értek egyet az 5. válaszolóval.

Mi 68 m2-es lakásban lakunk, panelprogram után, 10-ezer körüli a közös költség. Van a társasháznak több milliónyi tartaléka, aminek egy része be van fektetve, ill. kincstári jegy lett véve rajta. Tavasszal rendszeres közgyűlés, a közös képviselő és a számvizsgáló bizottság beszámolójával. Két éve volt felvonócsere minden lépcsőházban (10-emeletes épületek), az alagsor mennyezete is fel lett újítva, szebb lett.

2023. júl. 12. 19:42
 7/13 anonim ***** válasza:
24%

"ilyen hozzáállással ne csodálkozzatok"

Ne haragudj, de szövegértelmezés az megy? Elmentem az elsőre, konkrétan alig néhányan voltak ott, azok is a házkezelő ismerősi köre, családtagjai.

Ettől függetlenül az utolsó mondatoddal egyet értek. A dolgukat úgy-ahogy értik és teszik. Innentől ha valami ötletem, gondom, megbeszélnivalóm van, azt elintézem velük egyenesben. Ahhoz nem kell végig üljem a gyűlést.

2023. júl. 12. 20:04
 8/13 anonim ***** válasza:
50%

Nem kell elmennem.

A lakásunk alatti kis placcon tartják, így mindent hallok(földszinten lakom)

Semmi értelme amúgy.

10 éve ígérik hogy panelprogram, meg kapucsengő, postaláda stb csere.

Most új cég vette át, december végére ígérik a munkálatok kezdetét. Meglatjuk mi lesz. Szóval 99%ban nem megyek el.

2023. júl. 12. 23:34
 9/13 anonim ***** válasza:
60%

A társasház nevében benne van, hogy "társas", azaz a társaság együtt irányítja a maga sorsát. Ha nem mész el a közgyűlésre, akkor olyan határozatokat fogadnak el, ami a jelenlevő többségnek megfelel. Ha mindnyájan elmennétek, talán más határozatot foganátok el. Önmagatokat hibáztassátok.

Azzal, hogy mindent hall valaki, mert a földszinti lakásának ablaka alatt folyik a gyűlés, az nem jelenti azt, hogy szavazhat is, netán a gyűlést levezető személy megengedi, hogy az ablakból bekiabálj, hiszen nem vagy a gyűlésen, nem írtad alá a jelenléti ívet, nincs szavazati jogod.

Tudom, miről beszélek, hiszen évtizedeken át voltam egy lakásszövetkezet vezetőségi tagja.

Aki nem tud elmenni, az adjon valakinek meghatalmazást, de ne jöjjön azzal, hogy nincs értelme elmenni, mert csak a hülye nyuggerek mennek el. Saját magatok, akik soha nem mentek el, okozzátok a problémákat, aztán elégedetlenkedtetek a helyzet miatt.

Helytelenül gondolkoztok!

2023. júl. 13. 08:37
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Amíg lakásban laktunk, mindig elmentünk, szerencsére sok volt az értelmesebb fiatal, akik szintén eljöttek. Mi váltottuk le az életképtelen gyökér közösképviselőt, aki egy rakás pénzt eltűntetett és kikapcsolták mellette rendszeresen a közműveket. Egyszerűen komolyan nem értem az embereket és ezen azóta ki vagyok akadva, amióta megéltem, hogy ezeket a dolgokat emberek birka módon tűrik, mert "úgyis mind ilyen". Hát így ilyen is marad... :D

Amikor jött ez a fiatalabb réteg egyszerre nagyjából és le lett váltva a kk, hirtelen soha többé nem fordult elő, hogy vizet korlátoztak volna, vagy lekötötték volna a gázórát, lett egy kis megtakarítása a háznak, volt pénz a kazánfelújításra stb. Persze a gyökerebbek ebből megint csak annyit szűrtek le, hogy 5 ezerrel több lett a közösktg. :D Ugyan ott van a kimutatás a kezében mire mennyi ment el az évben, de fennhangon megy a számonkérés, hogy mondja el tételesen mire megy el ez a rengeteg pénz... :D

Én meguntam, hogy őszinte legyek... Kár időt, energiát fektetni a gyökerekbe. A végén már utáltam, hogy ezektől függ az, hogy milyen környezetben élünk pl. Merthogy a lépcsőház 10 év után ki ne legyen festve, mert nagyon drága, a felvetésre, hogy csináljuk meg mi lakók, még jó buli is, mindenki hoz zsíroskenyeret, pogit, sört, akármit és adj neki... Erre jött a felháborodás, hogy mit képzelünk mi, hogy ők dolgozni fognak ezzel. :D Áhh...

Irigylem azokat a házakat, ahol normálisak élnek, de azért az a tapasztalat, hogy a legtöbb helyen akad hülye bőven.

2023. júl. 13. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!