Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A közös képviselő a közgyűlésr...

A közös képviselő a közgyűlésről hamis állításokkal teli jegyzőkönyvet írt, amit a két hitelesítő nem akar aláírni. Érvyényes-e így a jegyzökönyv, hogy csak a képviselô írta alá?

Figyelt kérdés
Nem hirdette meg, a közgyűlés határozatait nem hajtotta végre.

2022. márc. 27. 03:16
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Javítás: érvényes-e
2022. márc. 27. 03:17
 2/14 anonim ***** válasza:

Nem, ezért kell a hitelesítés. Viszont ha jól tudom, hitelesíttetheti más jelenlévőkkel is egy idő után, és ha ilyesmitől nem riad meg, akkor attól sem, hogy nem jelenlévőkket írjon alá és velük írassa alá.

Lehetőség: jegyzőnek jelezni az ügyet, ill. feljelentést tenni okirathamisítás és szükség esetén csalás, csalás előkészülete miatt. Ebben fogjatok mindenképpen össze, Keressetek ügyvédet, aki feljelentést intézi, mert a rendőrség akkor vesz igazán komolyan csak. Mi szívtunk nagyot.

Ezután polgári pert is lehet kezdeményezni.

Fontos lépés, hogy leváltsátok a közös képviselőt.

A tulajdonosok 10%-a kezdeményezhet rendkívüli közgyűlés összehívását, ahol meg kell határozni a napirendi pontot

1."xy közös képviselő leváltása - határozathozatal".

határozathozatali javaslat:......

2. "Intézőbizottsági tagok vagy új közös képviselő választása - határozathozatal"

3. "jogi eljárások (feljelentés és polgári per) kezdeményezése a leváltott közös képviselő ellen."

Fontos, hogy a közös képviselő semmilyen tisztséget ne töltsön be a közgyűlésen: ne legyen se levezetőelnök, se jegyzőkönyvvezető, se hitelesítő (ha tulaj is lenne esetleg egyben)

Ezt úgy tudjátok elérni, ha a tulajokkal előre megállapodtok, hogy ki legyen a levezetőelnök, hogy ne legyen szétszavazás, megosztás, zavar, amit ki tud használni a KK.

Ha ő lesz a levezetőelnök, akkor nagyon úgy irányíthatja az egészet, hogy neki jó legyen.

2022. márc. 27. 17:43
 3/14 A kérdező kommentje:
Már leváltottuk. Aznap este derült ki. Azt hazudta, hogy hiteles. Közben nem.
2022. márc. 27. 21:59
 4/14 A kérdező kommentje:
A közgyűlés után derült ki.
2022. márc. 27. 22:00
 5/14 anonim ***** válasza:

Na most ezt nem értem.

Leváltottátok, le is akartátok, és ő azt mondta, hogy hitelesítve van a jegyzőkönyv, de nincs hitelesítve a jegyzőkönyv?

Hol van a jegyzőkönyv, és kik a választott hitelesítők? Miért nem hitelesítették?

A jegyzőkönyvet (határozatot) ha jól emlékszem, nyolc napon belül ki kell osztani a tulajdonosoknak. Hogy ennek hiánya érvényteleníti-e a határozatot, azt nem tudom, szerintem nem. A jegyzőnél kell bejelenteni a dolgot.

Amennyiben a jegyzőkönyvet eldugta, stb. akkor az sikkasztásnak számít, amiért fel lehet jelenteni.

372. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el.

Egyébként talán okirathamisításnak is minősülhet a dolog, esetleg úgy is, hogy konkrétan nem hamisította meg, csak egyszerűen eltűntette. (ez nem biztos) Többen menjetek együtt, ill. ha szép szó nem segít, ügyvéddel gyakoroljatok nyomást, a díjról kérjetek számlát, és mondjátok, hogy vagy kifizeti, vagy peren hajtjátok be.

2022. márc. 27. 22:31
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem. Több oka volt, hogy leváltottuk. Most felmentési idő van. A tavalyi jkv-et nem tudjuk kiimádkozni belőle, mármint hogy a hamisítást vegye ki, a tényeket tegye be. A hitelesítők küdzködnek vele emiatt. Addig nem írják alá. A jogviszony a 90 nap végén szűnik meg.
2022. márc. 27. 22:41
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem dugta el. Elküldte. A hitelesítők visszadobták korrekcióra. Nem hajlandó korrigálni.
2022. márc. 27. 22:42
 8/14 A kérdező kommentje:

“ Hogy ennek hiánya érvényteleníti-e a határozatot, azt nem tudom, szerintem nem.”

Ha nem kapod meg, nem hirdetik meg, akkor, ha neked valamelyik határozat sérelmes, nem tudsz 60 napon belül bírósághoz fordulni.

2022. márc. 27. 22:44
 9/14 anonim ***** válasza:

Tehát ha jól értem, akkor van egy hamis jegyzőkönyv, amit megkaptatok, a hitelesítők észrevették a hibát, javítás nincs.

nem imádkozni kell, hanem ügyvédhez fordulni. 20 ezret össze tud dobni a ház, de még egy ember is.

Egy évvel ezelőtti ügy... ezt eddig nem mondtad. Ügyvédnél minden infót össze kell szedni, nem így, ahogy most itt.

büntető feljelentést 90 napig lehet tenni tudtommal, de polgári pert akármeddig lehet tenni, de vannak bizonyos dolgok, amik elévülnek, majd az ügyvéd megmondja.

Lehetőség, SZERINTEM hogy a meglévő hamis okiratot a jegyzőkönyvhitelesítők írásbeli kiegészítéssel látják el.

Ha az iratokat, stb. nem adja ki, az is sikkasztás. Nem vagyok ügyvéd, keressetek egyet! Imádkozni Istenhez kell, nem a közös képviselőhöz!

2022. márc. 27. 22:55
 10/14 A kérdező kommentje:
Novemberben volt a közgyűlés. Ez a mulasztása is benne volt a pakliban. Se a határozatokat, se a jegyzökönyvet hitelesítésre nem prezentálta.
2022. márc. 27. 23:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!