Ekkora jelentősége lett egy ingatlannál a klímának?
Nézegettem eladó/kiadó lakásokat/házakat és elsők között szerepelt, hogy van vagy nincs klíma. Azért csodlakoztam mert 2 éve vásároltam lakást, akkor ilyenről szó sem volt sehol.
Ennyit dob az értékén? Vagy miért lett ennyire fontos? Azért mert "olcsóbb" mint a gáz?
Mert az elmúlt néhány évben lettek ilyen irreális hőhullámok nyáron, ami miatt kb. kötelező.
Nekünk nincs, és hiába a jó szigetelés, és nem panel, hanem szimplán társasház, így is 28+ fok van otthon, és még csak második napja tart a hőguta.
Ezzel szerintem mindent elmondtam.
Mert már szinte mindenki megengedheti magának. Az én ismerőseim között csak annak nincs, aki nem szereti. Régen meg különlegesség volt, nem volt szokás sem.
Mint az autóknál is. Régen elvolt mindenki klíma nélkül. Ma már szerintem nem sokan tudnának elképzelni klíma nélkül autót.
Ez olyan, mint korábban a szigetelés, vagy utána a nyílászárócsere. Akkor azokat emelték ki mindig, mindenképpen a hirdetésekben.
Amaretto üzenete privátban:
2023. július 11. 12:53
Előzmény:
A kérdésed: Ekkora jelentősége lett egy ingatlannál a klímának?
Az üzenet:
Nem lett ekkora jelentősége. Sok ismerősöm vett, mert KELL, aztán már alig használják.
Ez csak a rongyrázó, felszínes lényeknek olyan nagyon fontos. Ha egy ház jól van beszigetelve (a mienk jól van), akkor nem lesz benne 40 fok nyáron se.
"Ennyit dob az értékén?" Ezt te is meg tudod válaszolni. 20-50 millió egy lakás. Egy klíma 400 ezer. Akkor, mennyit dob az értékén? A 20-50 milliónak hány %-a a 400 ezer? Szinte semmi. Semmit nem dob az értékén
Nem gondolom, hogy rongyrázás lenne a lakás hűtése-fűtése 😂
Én jól megvagyok nélküle is. Ahol előzőleg laktam, ott volt, nem nagyon használtam. Ide már nem is szereltettem be. Lakás, de csak nyáron pár nap van nagyon meleg.
Házakba szereltek be most nagyon sokan, ahol lett napelem. Ott van is értelme, meg jelentősége. Kb. ingyen fűtenek. Ahogy látom, már nem is a nyári melegben való hűtés a lényeg, hanem, hogy ezzel váltották ki a drága fűtést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!