Új tulajdonosa lett a szomszéd ingatlannak és most vitatja a telekhatárokat. Felméreti GPS rendszerrel a területét. Ha mást állapít meg a mostani mérés mint ami a mi 1980-as dokumentumunkban szerepel/anno kitűzték, akkor nekünk bontani kell?
1. Nem kell megijedni.
2. A megtekintett állapotban vette meg. Szüleidnek "szerzett joga" a jelenlegi telekhatár. Főleg úgy, hogy jóhiszeműen jártak el.
3. A földhivatali alaptérkép és a valóság között van eltérés (van ahol több van ahol kevesebb a tűrés/hibahatár, ez akár +/-60 cm is lehet! Ha ezen belül van akkor nincs korrekció, csak az alaptérképet módosítják.)
4. Egy telek - egy kapubejáró!
Ami a térképen van,ahhoz kell igazodni. Ha máséra esik a valami épitmény ,a területet meg kell venni a szomszédtól .
1 közel 60 éve használt úttal vagyunk több mint 10en igy .
A jegyző azt mondta,az az érvényes telekhatár,ami a földhivatali térképen van.Vegyük meg az utat,ha tulaj lezárja ,megszünteti,járunk helikopterrel .
Nagyon el vagytok tévedve, manapság pl. építkezés esetén már kötelező kiméretni a telket és rendezni a határokat. Az, hogy hogyan, már megegyezés kérdése. Meg lehet vásárolni a sávot, arrébb tenni a kerítést, stb. Sajnos az elmúlt évtizedekben ezt nagyon lazán vették, egyesek szerettek lecsipegetni a szomszéd telekből, ennek most vége.
A szomszéd miatt pedig a ti telketeken nem kell bontani, az nem az övé, hacsak nincs szolgalom bejegyezve a javára. De ha másik utcáról be tud közlekedni, akkor a szolgalmat is lehet töröltetni.
Ha a régi kimérés pontos volt, nem kell aggódnotok, de a telketeken átjárást ne engedjétek (tudod, az ilyennek először a kisujjad, aztán az egész karod kell...)
Volz hasonló pereskedés anyum nyaralójánál is. A jegyző döntött, a kiírt telekhatárok szerint, amit (tíz éven belül és tudatosan), de egyikük átlépett. komoly bontás, és alakítgatás lett a következménye.
Kérdés ezek után, mi a "törvény"?! Szerintem a Jegyző szava dönt. Kérdés, ő kedvez-e, ha igen, kinek?!
No hát igen. Itt látszik, hogy mennyire különbözően gondolkodnak az emberek. Nemrég vettem egy telket, a fele van körbekerítve, a másik felénél a telekhatár még csak kijelölve sincs. Én már annak örülnék, ha a mellettem lévő telek gondozva lenne, nem egy "erdő" lenne vagy legalább le lenne verve pár karó, mint telekhatár. Egyáltalán nem vitatnám a dolgot, hogy most az jó helyen van-e vagy sem, örülnék neki, hogy van és erre nem kell pénzt költenem, csak a kerítésre.
Hogy ennyire mérhetetlenül bunkó "paraszt" emberek hol termelődnek ki, azt nem tudom, de a gyártósor beszüntetését szorgalmaznám, mert elképesztő, hogy egyesek képesek így indítani az "új" szomszédnál, hogy má' egyből vitatkoznak, hogy a kerítés, szerszámos nincs jó helyen. S akkor ebből mi lesz? Hogy tud élni, pláne nyaralni, azaz pihenni két ember vagy két család így egymás mellett, ha ilyen a viszony közöttük? Mert nyilvánvalóan ez egy majdani rossz viszonynak a vaskos alapja.
Tehát akkor itt jön az, hogy sz.rik rá, hogy te pihennél, Ő zörög vagy fordítva, mert b... ez a kretén stb.
A szomszédság lényege a jó viszony lenne, ha nekem kell segítség, segít a szomszéd, ha neki kell, segítek én, legyen szó akár arról, hogy kell még 1 tojás de nincs, vagy arról, hogy valamit/valamivel nem bír el egyedül és megyek, segítek.
Szóval ilyen utolsó senkik honnan termelődnek ki? Elnézést a nyilvánvalóan akár sértő feltételezés miatt, de onnan, ahol egyébként azok sem ismerik egymást akik azonos emeleten laknak? (Kinek nem inge...) Mert jellemzően ott nincs meg, ott nem ismert A szomszéd definíciója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!