Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 5000 nm2 nagy teleknek számit?

5000 nm2 nagy teleknek számit?

Figyelt kérdés
Az 5000-ből kb. 2000 akácos, 2000 gyümölcsös, 1000 pedig "udvar". Találtam egy nagyon jó állapotú, megfizethető házat, de valamiért mindenki le akar beszélni a telek mérete miatt. Szerintetek is olyan borzalmasan sok munkával jár, hogy munka mellett nem lehet fenntartani?
2023. júl. 9. 14:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már az 500 is elviselhetetlenül nagy, mert szeretem alaposan rendbe tenni. Ha lezserebb valaki, akkor meg lehet oldani nagyobb telek rendben tartását is. Mondjuk szélesebb, nagyobb teljesítményű fűnyíró, stb. Olyan növények, amik elvannak magukban, nem kell annyit locsolni, vagy metszegetni.
2023. júl. 9. 14:54
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Vannak ezek az alacsonyabb, vízszintesen terjedő tuják, amik nagy területet takarnak be. Ha megnő, már semmit nem kell vele csinálni, és szépen mutat.
2023. júl. 9. 14:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát nyilván ha fenn is akarod tartani akkor rohadt nagy egy ekkora telek. Akácossal az a baj, hogy nehéz kiirtani, gyümölcsöst gondozni kell, sok vele a munka.
2023. júl. 9. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én munka mellett tavalyig majdnem ennyi földet műveltem 4 darabban, és 32 km-re volt a legnagyobb darab... Neked legalább a 3/5 részével nem sok munka van, mert akác, ill. udvar. Az akácot télen rendbe teszed, az udvaron meg, ha füves, egy ráülős fűnyíróval végigszaladgálsz pár hetente. A fák alatt is lehet füvet nyírni, bár ha komolyan gondolod a termelést, akkor rotációs kapával tartod fűmentesen.

Ha értesz hozzá, és vannak gépeid, nem olyan nagy munka 2000 m2-en gyümölcsöt termelni. Hozzáértés nélkül viszont nagy munka, és haszon se lesz.

A legnagyobb probléma az, hogy amit megtermelsz, azzal mit kezdesz. Ha nem hordod piacra, akkor ott fog rád rohadni. A megoldás csak egy nyugdíjas rokon, aki hajlandó árulni a gyümölcsöt a piacon.

Ha sok van egy-egy fajtából, akkor nagybanira is el lehet vinni.

2023. júl. 9. 15:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Elvégzel egy pálinkafőző tanfolyamot és lefőzöd a gyümölcsöt.
2023. júl. 9. 18:26
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

3500 nm-en élünk, amiből kb. 2000 használaton kívüli. Többnyire akác és egyéb díszfák, több dió fa, egy gesztenye, bodza bokrok és két gyümölcsfa van. Évente 2-3-szor lekaszáljuk meg összeszedjük a diót és kb. ennyi. A konyhakertünk is ott kapott helyet, de az kb. akkora, hogy éppen csak nekünk legyen egy kis zöldség.

500 nm abszolút bozótos, használhatatlan, gondozásmentes, a maradék pedig az udvar, ahol 2 hetente le kell nyírni a füvet és ennyi.

Minket is mindenki le akart beszélni róla, de közel sem annyi meló, amivel ne lehetne boldogulni. Persze ha "gyepet" akarnék a 2000-re is és azt is nyírni kéne 2 hetente, tökön döfném magam...

A 2000-es gyümölcsös viszont elég tetemes, szóval ezt tényleg jól gondold át. Gondoznád-e, mit csinálsz a terméssel, van-e értelme...

Összességében lehet nagyon sok! Igény és gondozás kérdése.

2023. júl. 10. 09:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!