Lehet hülye kérdés de hogy lehet a hajléktalanságot túl élni?
Mennyél ki Ausztriába szezonmunkára! Sokhoz még nyelvtudást sem kérnek, mosogatni activitizve is tudsz. Szállást adják, meg min 1x meleg ételt is.
És sí szezon is van, szóval 1 évben 10 hónapot simán lehet ott dolgozni, a maradék 2 hónapra meg nem feltétel hazajönni.
Aztán csak rajtad múlik, kimész és pénzt gyűjtesz, 5-6 év múlva haza jössz rendbe teszed az életedet. Vagy maradsz itthon siránkozol, és, ha szerencséd van nem fagysz meg a télen. Állítólag az idei tél hideg lesz, a következő meg még hidegebb, mert valami óceáni áramlat fordulóban van.
Ha pedig vannak ilyen-olyan egészségügyi nyavajáid, gondold végig mi jobb: beteg az utcán élni, vagy betegen dolgozni!
Manapság csak az lesz hajléktalan Magyarországon aki teljesen dolgatlan, drogos és alkesz.
Bárki aki hajlandó akár 4 órát is dolgozni egy nap az megkeres annyit hogy legalább fedél legyen a feje felett... ha pedig bírod a munkát akkor kimész Ausztriába 12 órázni egy gyárba ahol kapsz szállást is és összekapod magadat anyagilag.
De persze ha neked megfelel az az élet hogy egy szivacson fekszel valamelyik aluljáróban és egész nap csak tarhálsz az is egy járható út mert sok embernek kényelmesebb mint tenni a jobb életért
AKik szerint a minimálbérböl/4 órai munkából lehet valakinek lakhatása, az árulja már el, havi 100* ezer Ft-ot hol kap valaki minimálbérként vagy félnapos munkáért? Emellett meg még azért enni is kell a szerencsétlennek!
MEg az sem igaz, hogy mindenki talál munkát, ha akar, ez esetleg BP-en vagy nagyobb városba igaz, kisvárosokban, falvakban egyáltalán nem.
És akinek semmi jövedelme sincs, az hogy költözik nagyvárosba????
#6 Nekem az unokahúgom 22 évesen a Gobuda centerben Óbudán keres nettó 370 ezer forintot 6 órás munkaviszonnyal és csak a ruhákat teszi ki egy butikban.
Na most ne mond már ha 4 órában is elvállalsz egy ilyen kula munkát amiért megkapsz 250 ezret abból kiveszel 1 kis garzonlakást mondjuk Újpesten 100 ezerért és villamosozol 20 percet ebből ne tudj megélni.
Zabálni pedig nem feltétlenül kell minden nap éttermekben, főleg akkor ha nem rendelkezel magas bérrel. Simán ki lehet jönni a maradék összeget pedig be lehet fektetni PMÁP-ba.
EGY ilyen munkakör lehet, de azért a legtöbb embernek nincs erre lehetösége!
Másrészt ha valaki nem éppen Pesten él, annak nem sokat ér egy pesti munkahely!
Még nem láttam olyan kiadó "kis lakást", ami csak 100 ezer - inkább 130-150 között mozog -, másrészt ha villamosozol naponta, akkor bérlet is kell, ami szintén nincs ingyen.
Étteremröl egy szót sem írtam, de ha csak nyers kajákat eszel - kenyér, felvágott, zöldségek - , az is jóval 50 ezer fölött van!
Szóval ennyi pénzböl garantáltan nem tud kijönni senki, "befektetni való" meg szintén nem lesz.
Nagyon kiváncsi lennék, te hol élsz, mert az eddigiek szerint még életedben nem gondoltad végig, mennyi egy havi lakbér, egy havi minimális kaja, meg mi egy reális fizetés képzettség nélkül.
Okoskodni könnyü, a valóság egész más!
Tessék 139 darab kiadó lakás van Budapesten 100 000 forint alatt csak az ingatlan.com-on (több oldalt meg sem néztem): [link]
"Másrészt ha valaki nem éppen Pesten él, annak nem sokat ér egy pesti munkahely!"
Ha már valaki hajléktalannak készül akkor nem mindegy hogy Kelet-Magyarországon vagy Budapesten fekszik a szabad ég alatt? Annyiból nem hogy Budapesten több a lakos, többet lehet tarthálni vagy esetleg munkát is kaphat.
"Nagyon kiváncsi lennék, te hol élsz, mert az eddigiek szerint még életedben nem gondoltad végig, mennyi egy havi lakbér, egy havi minimális kaja"
Én Budapesten élek saját panellakásban, ami 2 szobás + erkély. A rezsi közös költséggel együtt nem haladja meg a 30 000 forintot / hó.
Az étellel kapcsolatban nem szoktam spórolni, de feltételezem ha esténként nem éttermi ételeket rendelnék hanem beérném zsírral, kenyérrel, zacskós levessel és konzerves ételekkel, alkalmanként max lángos vagy pizza egy aluljáróban azért nem hiszem hogy milliókat kellene költeni kajálásra.
De akkor ezek szerint a kérdező meg se próbáljon javítani az élethelyzetén hanem azon a településen ahol jelenleg tartózkodik kerüljön utcára és éljen ott mert az sokkal élhetőbb, mint Budapesten bérelni egy garzonlakást és eljárni dolgozni ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!