Igaz az hogy a hajléktalanságot büntetik?
Figyelt kérdés
Vagyis ha valaki az utcán alszik akkor megbüntetik?2023. máj. 15. 11:54
1/5 anonim válasza:
Nem tudom mi az elv, de a gyakorlatban biztos, hogy nem.
Legfeljebb elzavarják onnan, aztán keres másik helyet, vagy visszaszivárog.
Egy hajléktalant teljesen felesleges bűntetgetni - ezért is közlekednek ingyen a BKV-n - mert nincs címük, nincs jövedelmük, nincsenek ingóságaik.
Börtönbe ezért nem fogják zárni, mert a börik tele vannak, pedig lehet, hogy némelyik még örülne is, különösen télen.
2/5 anonim válasza:
Igen, feljelentik, és pénzbírság. Persze a normális rendőrök nem akarnak ezzel szarakodni, de néha kiadják nekik a főnökeik, -ha Orbánnak épp eszébe jut, és végig fut lefelé- és olyankor feljelentgetnek, előállítanak, stb.
3/5 A kérdező kommentje:
Most akkor büntetik a hajléktalanokat vagy nem?
2023. máj. 15. 14:19
4/5 anonim válasza:
Az 1-es tökéletesen leírta a helyzetet!
De hogy teljesen képben legyél a helyzettel, itt a törvény:
Ha figyelmesen elolvasod, pontról pontra rájössz magadtól is, hogy miért betarthatatlan.
Ezt a hatóság is tudja, ezért NEM büntetik.
5/5 anonim válasza:
Győrbe büntetik , ha valaki összeszedi a sörös dobozokat pl.50e..A hajléktalan szállón a vírus idején átlagban évi 100e fizettünk a maszk miatt fejenként. A hajléktalanok 90%-a tehát majdnem mind rendelkezik 2-300e rokkantnyugdíjal. A pestiek munkát is kapnak , ha nyuggerek és még van nekik az 500e. Csak minden 100.-nak nincs jövedelme mint nekem. Segélyt semmit sem kapok. Dolgozni ritkán szoktam kajara nem elég. Jelenleg külföldön vagyok 3-5 dkg ételt eszek naponta ,ha 25dkg van az már lakoma. Mellette ingyen üdítő van és gyümölcs. Ezért napi 15kmt gyalogolok.Az utcán alszok sok szakmám van nyelveket beszélek. 10 éve nem tudom eltartani magam. Szeretnék hazajutni , de legalább Európába!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!