Gungasam kérdése:
Mi lehet a hibája a berángatónak?
Figyelt kérdés
tegnap elővettem a fűkaszám (Hecht 152 BTS) és berántáskor megszorult a madzag az első visszahúzódáskor. Másodszor már nem bírtam rántani mert kinnmaradt. Szétkaptam és a fedélben van egy nagyfejű csavar amit meglazítottam kissé. Így elengedte a zsinórt ami szabadon le és feltekeredett. Visszaszerelés után már nem tudott megkapaszkodni a csészében lévő két karom a berántó fogaskerekében csak kerepel...Érthetetlen miért. Mindent rendesen vissza raktam, szóval nem egy bonyolult manőver. Csak kereplő lett a berángató de ha leveszem a helyéről nem találok semmi hibát! A gépben eddig nem volt szervízes keze csak két éve vettem, mondhatni alig használt.2023. júl. 6. 12:51
1/8 anonim válasza:
Magát a teljes berántószerkezetet kellene szétszedni, vagy újrafeszíteni a rugót, vagy ha eltört cserélni.
2/8 A kérdező kommentje:
Melyik rugó töhetett el ha a berántózsinór símán visszatekeredik. A csészében a két karom meg rendesen lazán visszamegy középfelé, mikor nincs fenn e fedél. Hol van még rugó? A berántó csésze alatt tudtommal nincsen ...
2023. júl. 6. 13:17
3/8 anonim válasza:
Ha lecsavarozod a berántószerkezetet, az 4 fő részből áll.
Maga a fedél, a berántókötél a fogantyúval, a kötéldob és a kötéldob alatt egy hosszú, kínyújtva kb. 1m-es csigarugó.
Arra gondolok, hogy elmozdult a helyéről, vagy az eltört.
Ilyenre gondolok.
4/8 A kérdező kommentje:
Az alumínium indítócsésze , amiben a két karom van hogyan szerelhető? Valamilyen módon le kellene fogni a tengelyt, hogy lecsavarozható legyen.
2023. júl. 6. 14:11
5/8 A kérdező kommentje:
Az én gépemben nicsen tekercsrugó. Ismerem azt amelyikről írtál, szenvedtem is vele a tologatós fűnyírómban van olyan. Ebben a Hecht márkában huzalrugó van és nem az van eltörve . Valószínűleg az első hozzászóló véleménye szerint a kis lamella (karmok ) rugója ugrott egyet vagyis kipattant de csak annyira, hogy engedett egy fordulatot. Ehhez le kellene szerelnem az alucsészét amihez nem tudom, hogyan fogjam le a tengelyt. Ezek a rugók még sokkal gyengébb huzalrugók, talán ha feszítek rajtuk javul a helyzet. Sajnos a gép belül nem azt a képet mutatja amit a gyártó oldalán a robbantott ábra. Például ebben nincsen anyacsavar ami az alucsészét lefogná.
2023. júl. 6. 14:17
6/8 A kérdező kommentje:
De mégiscsak lehet benne tekercsrugó. Megmértem a vastagságokat és van benne annyi hely. Az a huzalrugó talán csak csillapítás végett van benne. Már vagy háromszor szétszedtem és összeraktam de nem találom a bűnös alkatrészt. Szerelő lesz a vége , valószínűleg kicserél ezt-azt....
2023. júl. 6. 18:46
7/8 A kérdező kommentje:
Nem szerelik a szerelők, mert Hecht a márkája. Ez valami elátkozott márka. Alkatrész hiányon kívűl még a minőség hiánya is sújtja , jól bevásároltam vele. Rosszabb mintha kínai volna
2023. júl. 10. 14:11
8/8 A kérdező kommentje:
A következő márka kerül kipróbálásra: Oleo Mac 441T 40 köbcentis , sok jó vélemény van róla az Árukeresőn. 5 csillagosra értékelt cucc....persze ami elromolhat az el is romlik...
2023. júl. 11. 12:50
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!