Mennyiért szokták főzni a pálinkát? Ha csak 35-40 liter faeper cefrém van azt is megéri elvinni kifőzetni?
És miben adják vissza a pálinkát? Nekem kell vinni valami üveget?
Valamint a cefrémet át kell szűrjem még otthon, hogy a gyümölcs leváljon a levétől, vagy ezt ott csiálják?
Keress valakit a rokonaid, ismerőseid között akinek van pálinkafőzője és vele beszélj a lefőzéséről.
Mi is szoktunk barátoknak segíteni, ilyenkor általában megosztozunk a kész pálinkán a főzésért cserébe. Ez megegyezés kérdése. A pálinka lefőzése 2-szer szükséges és sok idő meg gáz kell hozzá, nem lehet magára hagyni.
Ilyen kis mennyiséggel nem érdemes céget megkeresni és lefőzetni, ehhez túl nagy üstjeik vannak általában. De ma már szinte mindenhol lehet találni olyat akinek legalább egy kis konyhában használható pálinkafőzője van, bár jobb az olyan üst ami 80-100 literes. Ez nem legális dolog, de ilyen kis mennyiségnél nem nagyon tudsz mást csinálni.
35-40 litert egy főzde sem vállal, a legkisebb mennyiség 80-100L, ha van egylépcsős, kicsi főzőjük, de az sincs a legtöbb helyen, azaz ált. inkább 300-400L az alsó limit, szóval a tiéd ennek csak a 10%-a! :) A 35-40L eperből jó esetben, ha hibátlan a cefre, várhatsz 3L 50%-os pálinkát.
Cefrét sosem kell szűrni, kidobnád vele az alkohol egy részét, ha ezt megtennéd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!