Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A klímát magunkkal tudjuk vinni?

A klímát magunkkal tudjuk vinni?

Figyelt kérdés

Csak telnek az évek és végigszenvedjük a nyarakat, mert költözni szeretnénk és ezért sajnáljuk rá a pénzt ide, viszont be kell látnunk, hogy fogalmunk sincs mikor jön el a mi időnk... Ha mégis ide csináltatnánk azt az új házba el tudjuk vinni magunkkal vagy oda újat kell csináltatni?

(már most 28 fok van éjszaka bent, pedig ez csak a 2. meleg nap...)

2023. jún. 21. 21:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
40%
Ellehet bontani egy klímát, és be lehet építeni egy másik helyen. Szükséges már a bontáshoz is egy klímaszerelő, aki leszívja a gázt és elbontja, majd a másik helyen felszerelést követően visszatölti a gázt. Falon kívül kell leszerelni a beltéri egységhez érkező csövet és akkor semmi egyéb nem marad a helyén bontás után (beltérben) mint pár pici furat a falban, ahol a tartókonzolt rögzítették, pár pici furat, ahol a csatornát rögzítették és egy kb. 6.5-7 centi átmérőjű faláttörés (lyuk), ahol ki lettek dugva a csövek. Villamos kiállás meg a kültérihez szükséges, az is elbontható költözést követően. Kültérinél meg szintén 4 furat, a tartókonzol helyén. Nem is értem mit gondolkodtok ezen ennyi ideje... ennél csak bonyolultabb bírna lenni a helyzet! Édesanyád a tulaj, klíma nem kell neki, így ha elköltöztök és elbontod nyilván azt mondja majd, hogy vigyétek, már rég megcsináltattam volna a helyetekben, mint hogy 28 fokban aszalódni... Nyilván a melót fizetni kell, azt kell vállalni!
2023. jún. 22. 08:49
 12/14 anonim ***** válasza:
79%

Na így viszont én sem értem. Egy olcsó kategóriás klíma nem tudom mennyi lehet most beépítéssel együtt!? 250-300 ezer? Anyukátok ingatlanjának értékét növelnétek ezzel úgy, hogy egyébként ingyen laktok benne. Ne legyetek spúrok!

Ha bármit megtehettek, biztos azt is megtehetitek, hogy elviszitek és lejavítjátok, de részemről ez amolyan olcsójánoskodás.

2023. jún. 22. 08:51
 13/14 anonim ***** válasza:
39%

Tapasztalatom alapján, gyermekként nem egyformán képzeljük el a szülőt, hisz nem egy szülő nevelt fel mindannyiunkat (ez így logikus). Mivel nem egy szülő nevelt fel mindannyiunkat így nem ugyanazt a példát kaptuk meg mindannyian, ennek okán később nem ugyanúgy képzeljük el a szülőt szülőként sem.

Valakinél ilyen még a hátsó gondolatokban sem jön fel, hogy a gyerek a házában "ingyen lakik", tehát hogy azért bármivel is tartozik, mert úgy gondolja, hogy az én házam az Ő háza is.

Nem értem miért kellene nekünk ezt a helyzetet kiértékelni, mikor ez nem volt kérdés! Miért gondolja bárki is, hogy neki kellene nevelnie a kérdezőt, átnevelnie azon értékekre amiben Ő nőtt fel vagy csak szimplán miért próbálkoztok bűntudatot kelteni benne, egy olyan helyzetben, ahol nem kell, hogy érezzen bűntudatot, mert nincs miért. Ha Ti abban nőttetek fel, hogy a szülő az nem feltételek nélküli szülő és gyerek sem feltételek nélküli gyerek, akkor jogos, hogy egy ilyen helyzetben van bűntudatotok, hogy úgy érzitek tartoztok, de az a Ti helyzetetek, a Ti szülőtökkel való viszonyotokból, ennél fogva a szülőről és a gyerekről alkotott képetekből adódik az, hogy ezt így látjátok, de szólnék, hogy nem az van, hogy mindenki olyan, mint Ti és nem minden szülő olyan, mint a Ti szüleitek, ennél fogva nem az van, hogy ahogy Ti látjátok ezt, az az abszolút helyes, illendő stb. csak a Ti helyzetetekben az az, ahogy azt képzelitek és tök jó, hogy látjátok mi a helyes, illendő a Ti helyzetetekben, de nem lehet ezt egységesen mindenkire ráhúzni! Ezt ettől hátrébb lépve írom, közelebb léphetnék és akkor értékelhetném ezt én is úgy, hogy mivel én nem azokat az értékeket kaptam otthonról, mint Ti, így azt írom, hogy a Ti meglátásotok a rossz, helytelen és tudnék érvelni is, hogy miért, de minek? Írhatnám, hogy rossz környezetben nőttetek föl, de ez nem lenne igaz, ez csak egy minősítés lenne a részemről az én értékeimhez mérve minősítenék úgy, hogy nyilvánvalónak veszem azt, hogy az én értékeim az egyetlen létező jó és úgy kellene gondolkodnia mindenkinek, ahogy nekem!

2023. jún. 22. 09:26
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ez nem minősítés kérdése, vagy "megmondó emberkedés", bűntudat keltés... Utóbbit nem is értem. Szerintem egyszerűen józan paraszti ész. Ha szeretnének klímát, ne ezen múljon. Vannak fontosabb dolgok is az életben, mint 250-300 ezer ft, pláne ha az későb így is családban marad, nem kidobott pénz. Ha nekik ez hatalmas összeg, akkor nyilván meg kell fontolni, de amikor az elvitetés díja ennek közel a fele, akkor jogos azt mondani szerintem, hogy hülyeség ezen gondolkozni.
2023. jún. 22. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!